Witam, mam radyiko BLAUPUNKTA Calgary MP35 radyiko jest ogulnie fajne tylko mam z nim jeden problem, wyświetlacz ma bardzo dużą ostrośc i podczas jazdy w nocy toche przeszkadza, poprostu razi w oczy czy jest jakaś możliwość przyciemnienia wyświetlacza, może da sie podłączyć pod światla i przy ich włączaniu bedzie sie przyciemnial. Jak ktoś wie jak to zrobic bede bardzo wdzieczny.
Większość tych nowych świecidełek grających przeszkadza w nocy. Nie znam tego modelu dokładnie ale myślę że powinien mieć opcję podświetlania dziennego i nicnego ale o tym będzie napewno napisane w instrukcji obsługi którą zapewne jako właściciel posiadasz, a jeśli nie posiadasz to odsyłam na stronę producenta i myślę że znajdzie się tam, możliwe że nawet po polsku.
Radio kupiłem w MEDIA ***** i jest nowiutkie mam instrukcje i to po polsku, niestety nic tam nie jest napisane o przyciemnianiu wyswietlacza
Dodano po 16 [minuty]:
Wlasnie bylem na stronie producenta i znalazlem taki opis:
UKF(FM)/ŚR/DŁ
Codem® III+
30 miejsc w pamięci
Wyświetlanie typu programu (PTY)
Odtwarzanie płyt audio CD/CD-ROM
Odtwarzanie płyt CD-R/RW
CD Mix
CD-Text
DMS (Disc Management System)
Odtwarzanie utworów MP3 z płyty CD-ROM
Częstotliwość próbkowania (Bitrate) 32Kbps do 320Kbps
Obsługa zmiennej częstotliwości próbkowania
Moc sinusoidalna 4 x 18 W
Moc maksymalna 4 x 45 W
4-kanałowe wyjście na wzmacniacz (2V)
Uchylny panel przedni (zdejmowany)
Kolor wyświetlacza: biały
Podświetlenie nocne: czerwone
wlasciwie chodzi mi o 2 ostatnie linijki.. jest napisane cos o podswietlaniu nocnym ale w instrukcji nic o tym nie piszą. ??
Ja też zadałem sobie trochę trudu i obejrzałem instrukcję. Niestety, z przykrością muszę stwierdzić że nic w niej nie ma o nocnym podświetlaniu a styk złącza który je załącza jest opisany przez producenta jako niewykorzystany. Także nie znalazłem nic o regulacjach jasności wyświetlacza. Wniosek: kupiłeś model w "modnym stylu" a nie funkcjonalnym jak to określił jeden ze sprzedajacych. Ja bym to nazwał modelem dla oszołomów.