Witam chce zrobic ładnego suba nie wiem jaki mi mozecie polecić głośnik z stx'ów . Wzmmacniacz planuje 201-K (zestaw) pisze ze ma ok.200W. i nie wiem jaki mam wybrać głośnik czy jakiś GDN-27-300-8 czy moze o jakieś mniejszej mocy może 150(watt) tylko czy wytrzyma:?: Jeżeli już polecicie mi głośnik to bardzo prosiłbym o jakieś wymiary obudowy bo jakoś z tych programów do obliczania objetości mi to nie wychodzi nie wumiem. Oczywiście obudowa BR i te wyszstkie wymiary br. Nie wiem co z trafe planuje kupic troidalne 300watt ale daje ono 24V po wyprostowaniu (*(pierwiastek z2 )) wyjdzie 36V to o wiele za dużo bo w zestawie 201-k pisze ze napiecie 36V jest dla głosników 16Ω, a stx ich nie ma czyli musze dązyć do 8Ω .A napiecie 24V jest do 8Ω to jk zmiejszyc to napiecie(rozmyslałem nad odwinięciem zwojów,ale nie wiem czy to dobry pomysł) Dajcie jakiś plan działania.
Jeszcze jedna sprawa w załaczniku jest schemat płytki i rozmieszczenia elementów i tak to jest wzmacniacz i jeszcze jest tam wkomponowany filtr czy mógłby ktoś mi pomóc ten filtr odciąć z tej płytki zeby został sam schcemat wzmacniacza:?:
Jeszcze jedna sprawa w załaczniku jest schemat płytki i rozmieszczenia elementów i tak to jest wzmacniacz i jeszcze jest tam wkomponowany filtr czy mógłby ktoś mi pomóc ten filtr odciąć z tej płytki zeby został sam schcemat wzmacniacza:?: