logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

nachalny program do instalacji non stop sie pojawia ?????

01 Cze 2003 09:45 1410 6
REKLAMA
  • #1 233669
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #2 233681
    Owsik
    Poziom 22  
    Ocena: 30
    Prawdopodobnie masz starsza wersje Flash Player'a i program zacheca Cie do zainstalowania najnowszej ;) Mnie sie takie okienko pojawia co jakis czas jak przegladam forum elektrody, gdy klikam na tak instalacja i tak nie konczy sie pomyslnie wiec to po prostu olewam, a nie chce mi sie sciagac nowszej wersji bo po co ;)
  • REKLAMA
  • #3 233682
    Lukasz
    Poziom 27  
    Ocena: 44
    Witam
    Mi również pojawiało się to okno i w końcu zainstalowałem dla świętego spokoju i już nie mam z tym problemu :)
  • REKLAMA
  • #4 233692
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 233718
    zyraf
    Poziom 26  
    Ocena: 51
    no mi sie wydaje ze to od banerkow, jak narazie sie nie pojawia u mnie wiec kit z tym :wink: zainstaluj jak chcesz albo nie to praktycznie bez znaczenia...
  • #6 233813
    elektryk
    Poziom 42  
    Ocena: 240
    To co się instaluje (próbuje) to jakby wykowalny engine to animacji flash. Przykład strony html www.wp.pl
    if ( FlashMode ) {
            document.write('<OBJECT classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://active.macromedia.com/flash2/cabs/swflash.cab#version=5,0,0,0"  WIDTH=750 HEIGHT=100 border=0>');
            document.write('<PARAM NAME=movie VALUE="http://adv.wp.pl/RealMedia/ads/Box/mBiznes/paski750x100.swf">');
            document.write('<PARAM NAME=quality VALUE=high> ');
            document.write('<PARAM NAME=bgcolor VALUE=#FFFFFF> ');
            document.write('<EMBED SRC="http://adv.wp.pl/RealMedia/ads/Box/mBiznes/paski750x100.swf"');
            document.write(' swLiveConnect=FALSE  WIDTH=750 HEIGHT=100 border=0');
            document.write(' QUALITY=autohigh BGCOLOR=#FFFFFF');
            document.write(' TYPE="application/x-shockwave-flash" PLUGINSPAGE="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash">');
            document.write('</EMBED>');
            document.write('</OBJECT>');
           } else
    Widać że jeśli FlashMode to zostanie wygenerowana stronka w której będzie osadzony objekt typu "application/x-shockwave-flash" a adres strony w któtrej naloży ściągnąć plug-in to macromedia.com/........ . Czyli u Ciebie wyskakuje potwierdzenie czy chcesz zainstalować ten plug-in na komputerze. Jeśli powiesz tak to on się zainstaluje i pozmienia kilka plików. Jeśli nie masz uprawnienia (albo masz bezmyślnie poustawiane) to nie może zostawić sobie zapisuju że ten plugin jest umieszczony i później z nowu go próbuje ściągnąć.
  • #7 234127
    Alarmus
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    zyraf napisał:
    no mi sie wydaje ze to od banerkow
    Chyba nie od mojego, nie jest on we flashu :)

Podsumowanie tematu

✨ Podczas przeglądania internetu, a szczególnie forum elektrody, pojawia się wielokrotnie okno instalacji programu, które najprawdopodobniej dotyczy aktualizacji Adobe Flash Playera. Użytkownicy potwierdzają, że komunikat pojawia się głównie na stronach zawierających animacje flashowe lub banery reklamowe w technologii Flash. Instalacja najnowszej wersji Flash Playera rozwiązuje problem, jednak niektórzy użytkownicy decydują się ją zignorować, gdyż instalacja nie zawsze kończy się sukcesem. Okno instalacji jest powiązane z odtwarzaniem animacji flashowych na stronach internetowych, co potwierdza fragment kodu HTML wykorzystujący obiekt ActiveX do ładowania plików SWF. Problem nie dotyczy natomiast programów niezwiązanych z technologią Flash.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA