logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Phillips AZ1316 - problem z czytaniem niektórych płyt

jeyel 04 Maj 2006 18:19 1227 2
REKLAMA
  • #1 2591640
    jeyel
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Cześć!
    Na gwiazdkę kupiłem córce sprzęt grający Philipsa - przenośne radiomagnetofon z odtwarzaczem CD i MP3 - link do opisu:
    http://www.consumer.philips.com/consumer/cata...&proxybuster=WENZV4S10V1ZXJ0RMRESHQVHKFSEKI5P
    Niestety nie odtwarza niektórych płyt CD Audio (oryginały ze sklepu) i nagranych MP3. Myślałem, że jest coś nie tak z tymi płytami, ale okazało się, że działają poprawnie w każdym innym sprzęcie w domu (DVD stacjonarne, Notebook, Miniwierza Thompson).
    Byłem już w serwisie Philips, ale jak się spodziewałem zrzucili temat tłumacząc się złym formatem nagranych płyt.
    Czy ktoś ma doświadczenia lub wiedzę co może być powodem moich problemów (ewentualnie zna sposób na udowodnienie, że to wada sprzętu).
    Będę wdzięczny za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 2591698
    axeland
    Poziom 20  
    Ocena: 3
    Oddać do sklepu tam gdzie się kupiło i powołać się na "niezdodność towaru z umową " oni niech się marwią , nowy sprzęt powinien czytać wszysko , mam też starego Philipsa i czyta wszyskie orginały(tłoczone) i inne też co prawda jest troszkę wymagający i wybredny ale ma już swoje lata . Co do mp3 to się zgadza , czasami może to być niezgodność formatu rozszeżenia , bitwar-e , ale oginały jeśli nie są porysowane za mocno powinien czytać bez zająknięcia jak twierdzisz że inne odtwarzacze czytają je bez problemu . Pozdawiam . Przed oddaniem można delikatnie wyczyścić jeszcze oczko lasera jeżeli jest dostępne dla użytkownika , ale pół roku to stanowczo za szybko . Oddać wymienić do sklepu .
  • #3 2776435
    jeyel
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Po wielu perypetiach udało się wymienić sprzęt na inny - innej marki. Teraz odtwarza wszystkie typy płyt bez problemu (nie jest to Philips).
    Niestety po wielu latach silnej wiary w firmę Philips musiałem się rozczarować, a co gorsze nie spotkałem się ze zrozumieniem w serwisie. Szkoda. Jedyny pocieszający fakt to profesjonalne działanie infolinii producenta.
REKLAMA