logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

PHILIPS AZ1310 nie czyta płyt CD - możliwa usterka lasera? Jak naprawić?

jareks91 25 Lut 2006 18:56 2770 4
REKLAMA
  • #1 2347280
    jareks91
    Poziom 21  
    Ocena: 58
    Witam,
    Posiadam magnetofon z cd firmy PHILIPS model AZ1310 i mam następujący problem:
    Gdy wlącze jakąkolwiek płyte CD nie chce jej czytać, pisze że błąd CD i nie wykrywa nawet CD. Jak naprawić taką usterke?? czy to padł laser co sie psuje najczęściej w tych modelach??
    Prosze o pomoc
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2347382
    Czesław Kapłan
    Poziom 17  
    Ocena: 47
    Miałem ostatnio w naprawie ten typ radia. CD nie czytał płyt , uszkodzony był tranzystor zasilacza 5V oznaczony jako Q701. Sprawdź również zasilacz 3,3V zbudowany na tranzystorze Q704. Tranzystory te znajdują się obok gniazda przełącznika otwarcia CD.
    Czesław
  • REKLAMA
  • #3 2347986
    jareks91
    Poziom 21  
    Witam,
    odkręciłęm magnetofon i okazało sie że był urwany kabelek od silnika który ruszał czytnikiem, i teraz chodzi CD. Jednak jak złożylęm do kupy cały magnetofon to jak wsadze kasetę i dam play to cały czas ją wywala. Nie można słuchać ze zwyklych kaset. jak dam play momentalnie wywala na stop.
    Dlaczego tak sie robi co źle zrobiłem??
    Prosze o pomoc...
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2348023
    edison

Poziom 26  
    Ocena: 55
    Witam
    Prawdopodobnie podczas składania urządzenia spadł pasek napędzający rolkę przesuwu taśmy, lub coś wpadło do mechanizmu magnetofonu i uniemożliwia obracanie się rolki.
    Pozdrawiam
    Konto firmowe:
    Multisec
    Różanki ul.Ogrodowa 1, Kłodawa, 66-415
  • #5 2348337
    jareks91
    Poziom 21  
    Bardzo wszystkim dziękuje za pomoc!!
    Okazało sie że rolki były lekko wygięte i doklądnie na trybka nienachodziły dlatego nie chciało prawidłowo funkcjonować.
    Pozdrawiam
REKLAMA