logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć tapicerkę drzwi w Oplu Corsa B?

DJ_Darush 04 Maj 2006 19:49 2831 4
REKLAMA
  • #1 2591955
    DJ_Darush
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam. mam problem z tapicerka w drzwiach w oplu corsie b. Wykrecilem wszystkie srubki, zdjelem dolna "pułeczke", pokrywe na klamce... No i nie moge zdjąc tapicerki zeby były "gołe" drzwi. Pomocy...
  • REKLAMA
  • #2 2592099
    senso
    Poziom 20  
    Ocena: 21
    Drzwi calibry,sory ale tylko to mam...zlookaj dobrze moze czegos zapomniales
    powodzenia
    Załączniki:
    • Jak zdjąć tapicerkę drzwi w Oplu Corsa B? tapicerkagrzwi.jpg (18.38 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 2596180
    pkhenr
    Poziom 32  
    Ocena: 199
    często same spinki dobrze trzymają
  • REKLAMA
  • #4 2596664
    sMaD
    Poziom 22  
    Ocena: 19
    a czy przypadkiem w oplu nie jest jak w VW, w VW jak sie odkręci te półeczki itp też nie da rady ściągnoć drzwi, korków żadnych niema, poprostu od strony lusterek, tapicerka jest przykręcona śrubkami do drzwi, a dokładnie 3 i od spodu 3, jak nie ma śróbek różne mogą być powody, mogą trzymać śróbki lub np boczki od dołu są włożone w tunelik na drzwiach a góre ci trzyma ta uszczelka co trzyma boczek na miejscu i szyba po niej schodzi w dół,[/i]
  • #5 2671703
    dantari
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    Najprawdopodobniej trzyma uszczelka tapicerki przy szybie,a więc po pierwsze chwycić tapicerkę na dole i pociągnąć do siebie wtedy puszczą spinki,a tapicerka będzie się trzymać tylko u góry przy szybie(przy manualnych szybkach oczywiście korbka zdjęta!!!).Następnie wkładamy coś np.płaski kawałek drewna(lepiej teflonu)pomiędzy tapicerkę a drzwi u góry przy szybie po stronie zamka(nie od strony zawiasów tylko na przeciw)i uderzamy to drewienko tak by góra tapicerki(uszczelki przy szybie) wysunęła się z flanszy.Czasem może chwile to potrwać ale zejdzie i w tym czasie ciągnąć do góry.Ople dosyc mocno trzymają się u góry.Pamiętać później o dokładnym przyklejeniu folii z drzwi jeśli była ściągana inaczej drzwi mogą przeciekać do środka.Mam nadzieję,że pomogłem.Powodzenia
REKLAMA