logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Folder tymczasowy w 3660. Ustawienie karty - pamięć podręczna.

gen999 05 Maj 2006 20:47 1152 6
REKLAMA
  • #1 2595924
    gen999
    Poziom 23  
    Ocena: 32
    jak przestawić ten telefon żeby jako pamięć podręczną używał karty a nie pamięci wewnętrznej?? załużmy że wgrywa się do telefonu plik większy niż 3MB, nie da sie go wysłać ponieważ wyskakuje błąd o braku wystarczającej pamięci a karta jest (prawie) pusta. da sie to jakoś zrobić bez wgrywania czego kolwiek?? pozdro
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2597224
    vans 38
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Witam.A więc tak musisz ustawić wszystko pokolei :
    1.Aby zapisywało wiadomości na karcie MMC : wchodzisz na "wiadomości" dajesz na "opcje" a następnie na "ustawienia" następnie na "Inne" i na samym dole bedzie coś takiego : "Pamięć w użyciu" wchodzisz na to i wybierasz karte MMC.
    2.Aby zapisywało zdjęcia na karcie MMC : uruchamiasz "kamere" dajesz na "opcje" następnie na "ustawienia" i na samym dole jest : "Pamięć w użyciu" i ponownie wybierasz MMC.
    3.Aby zapisywało dżwięki na karcie MMC : wchodzisz na "Dyktafon" dajesz na "opcje" następnie na "ustawienia" i wybierasz karte MMC.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 2597603
    gen999
    Poziom 23  
    mam wgranego Fexplorera ale co z tego jak po każdym wgraniu czego kolwiek trzeba było przenosić wszystko ręcznie z pamięci telefonu do karty. natomiast patent z ustawieniami mam nadzieje że pomoże zaraz sprawdze :D.

jeszcze jeden problem :( telefon nie chce wysyłać fotek do komputera. przy wybraniu opcji wyślij przez IR pokazuje sie okienko wysyłanie, ale pasek stanu zapełnia sie tylko troszke a potem pokazuje sie błąd "aplikacja zamknięta: photo album". w czym problem?? planuje kupić czytnik kart mmc ale na razie tak musze wysyłać. jak to zniwelować??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 2597636
    vans 38
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Spróbuj wysłać zdjęcie przez program FExplorer.Ja mam czytnik kart ale rzadko go używam bo przesyłam fotki przez Bluetooth.
  • REKLAMA
  • #6 2597733
    gen999
    Poziom 23  
    przy wysyłaniu przez FE jest to samo :(. jednak musze kupić czytnik MMC. pozdro. dzięki za zainteresowanie.
  • #7 2655715
    gen999
    Poziom 23  
    kupiłem czytnik kart. problem rozwiązany.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji omówiono problem zmiany ustawień pamięci podręcznej w telefonie Nokia 3660, aby korzystał z karty MMC zamiast pamięci wewnętrznej. Rozwiązaniem jest zmiana ustawień w aplikacjach telefonu: w "Wiadomościach", "Kamerze" oraz "Dyktafonie" należy w opcjach i ustawieniach wybrać "Pamięć w użyciu" i wskazać kartę MMC. Użytkownik próbował również używać menedżera plików FExplorer do przenoszenia danych, jednak wymagało to ręcznego kopiowania. Problemy z wysyłaniem zdjęć przez podczerwień (IR) skutkowały błędem "aplikacja zamknięta: photo album". Zalecano przesyłanie zdjęć przez Bluetooth lub zakup czytnika kart MMC, co ostatecznie rozwiązało problem przesyłania plików.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA