logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zasymulować parametry A, B, C, D czwórnika w Pspice?

flapo213 08 Maj 2006 19:58 1539 2
REKLAMA
  • #1 2605774
    flapo213
    Poziom 21  
    Ocena: 10
    Witam.
    Mam takie drobne pytanko czy ktoś próbował kiedyś obliczać parametry A,B,C,D postaci łańcuchowej czwórnika. Ja zasymulować aby pspice obliczał te wartości. Może ktoś ma jakieś przykłady bądź chociażby wie jak jest po angielsku słowo czwórnik. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 5969169
    marduk89
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam... ale odgrzebałem staruszka.. Nie bede zakładał nowego tematu bo mam identyczny problem. Musze na lekcje podać instrukcje jak symulować czwórniki w PSpice. Nie znam tego programu za dobrze. Czy próbował ktoś symulować czwórniki w pspice? Prosił bym o jakies wskazówki co i jak. Zbudowałem schemat przykładowego czwórnika, symulacja przeszła ok ale co dalej?? Jak wyliczyc parametry czwórnika?
  • #3 5973043
    marduk89
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    To jak, nikt nie pomoże? Doszedłem do tego, że raczej w Pspice nie da sie wyliczyć parametrów macierzowych. Musze tylko zasymulować czwórniki tak aby na charakterystyce mieć wykresy prądów i napięć wejściowych i wyjściowych. Termin sie zbliża a ja nie mam zielonego pojęcia co i jak. Prosze o pomoc.
    ----------------------------------------------------------------------
    Rysuje schemat z tego ćwiczenia, podaje te same wartości ale nie mogą mi nigdy wyjść takie wykresy jak w ćwiczeniu. Czy mógł by ktoś mi odpowiedzieć co robie zle? ćwiczenie z linku:
    http://www.kuba.et.pl/pc.pdf

P.S Ewentualnie przykład jak to robić po kolei żeby wyszło to samo. Używam Pspice 9.1 Student.
REKLAMA