logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG Flatron 775FT. Lewa połowa ekranu jest nieostra.

grzesiek81 09 Maj 2006 17:15 1758 3
REKLAMA
  • #1 2608723
    grzesiek81
    Poziom 2  
    Witam. Wlasnie kupilem od dobrego znajomego uzywany monitor. U niego jest sprawny bo sam widzialem.
    Kiedy podlaczylem go do mojego sprzetu okazalo sie ze lewa polowa ekranu jest nieostra. Poprostu czcionka po lewej stronie monitora sprawia wrazenie rozmazanej i strasznie meczy oczy. Probowalem zmienić odświeżanie. Po ustawieniu na max. 85Hz sprawa sie pogorszyla wiec dalem min 60Hz. Zainstalowalem nowe sterowniki do karty i do monitora i tez nic. W czym moze byc problem??
    Bede wdzieczny za wszelka pomoc..:cry:
  • REKLAMA
  • #2 2609398
    Qurak
    Poziom 17  
    Ocena: 145
    Witam

Dobrze by było spróbować z innym (najlepiej komputerem kolegi u którego obraz był dobry) ale u Ciebie w tym miejscu co Twój komputer. Jeżeli będzie dobrze to musisz szukać przyczyny w swoim komputerze (karta grafiki) a jeżeli obraz też będzie zły to prawdopodobnie jakieś inne urządzenie elektryczne w pobliżu wpływa na obraz w tym monitorze u Ciebie. Miałem takie przypadki że znaczące pogorszenie obrazu powodowały:

- głośniki w pobliżu monitora
    - lodówka za ścianą
    - kable w ścianie

Jeżeli będzie problem z przyniesieniem innego komputera do Ciebie to spróbój przenieść Twój komputer i monitor w inne miejsce w mieszkaniu. Jak się poprawi to będziesz już miał odpowiedź

Powodzenia
  • REKLAMA
  • #3 2609571
    grzesiek81
    Poziom 2  
    Wiec sprawdzilem na innym kompie i jest to samo. Zmniejszylem kontrast i jasnosc i jest troche lepiej. Nie wiem czemu tak jest
  • #4 2614554
    dariuszm2
    Poziom 34  
    Ocena: 69
    Cześć.
    Pewnie rozjechana konwergencja.
    Ściągnij jakiś monitor test i Zobacz czy linie RGB nachodzą idealnie na siebie (pewnie nie).
    W tym modelu jest chyba reg z menu - jeśli nie to serwis (nie proponuję ustawiać samemu bo jak się tego nie robiło to można nieżle namieszać.
    Pozdrawiam.
REKLAMA