logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

NOKIA 6310i - Czy wymiana obudowy na nieoryginalną wpływa na wibracje?

andri1 10 Maj 2006 13:41 3609 4
REKLAMA
  • #1 2611548
    andri1
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    Witam mam mały problem chciałbym wymienić obudowę w noki 6310i na nieoryginalną ale słyszałem że pada wibra po takiej operacji. Co wy o tym sądzicie?? Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 2611567
    gainergsm
    Poziom 18  
    Ocena: 11
    nie polecał bym zakładać taniej podróby,bo nerwy zjesz przy wymianie a co do wibry to sie nie uszkodzi chyba że sam ja uszkodzisz,bo wibra jest montowana w panelu,wszystko zalerzy jaki bedziesz miał panel,w 6310 bardzo prosto ją wyjąć jest na takich zaczepach,dopiero możesz mieć problem jak ta podróba nie będzie ich miała,byś mósiał ją wtedy przykleic,pozdrawim
  • REKLAMA
  • #3 2611940
    andri1
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    Ok dzięki za podpowiedź , chciałem kupić na allegro za 25 zł ale właśnie nie wiem czy coś nie ujdzie słyszałem właśnie że wibra nie działa w podrubach bo nie ma zaczepów a oryginał 80 zł stoi macie może jakąś stronke żeby tanio oryginała kupić ??

Pozdro
  • REKLAMA
  • #4 2613827
    fokus73
    Poziom 27  
    Ocena: 15
    Możesz w takiej podróbie wibrę przykleić do panela a blaszki silniczka podlutowac do płyty gł . Pozdro

Ps.określenie "pada wibra po wymianie " :)
  • #5 2613935
    charliecharlie
    Poziom 24  
    Ocena: 27
    andri1 napisał:
    chciałem kupić na allegro za 25 zł ale właśnie nie wiem czy coś nie ujdzie słyszałem właśnie że wibra nie działa w podrubach bo nie ma zaczepów

w lepszych zamiennikach zaczepy są i ładnie pasuje, ale obudowa wyciera się po max 2 tygodniach i wygląda paskudnie
    andri1 napisał:
    oryginał 80 zł stoi

za nowy oryginał niestety taniej już nie będzie, a to nie jest zła cena, klient jak chce oryginalny panel, to zapłaci
    możesz jeszcze ewentualnie wymienić korpus (ok. 25zł za org) i jak nowy

pozdro
REKLAMA