logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6310i - brak zasięgu po wymianie obudowy, co może być przyczyną?

haliszczanka 27 Lip 2007 14:27 6934 10
REKLAMA
  • #1 4119710
    haliszczanka
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Witam
    To ponownie ja , ponownie z problemem.
    Wymienilam obudowe w Nokii 6310i i....stracilam zasieg.Tzn jak polezy kilkadziesiat minut to pojawia sie on na chwile i zaraz znowu znika.
    Co sie stalo????
    Panowie pomozcie
    Buziaki
  • REKLAMA
  • #2 4119743
    wasylwek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 87
    Sama wymieniałaś czy zleciłas to komuś ? Objawy..... jakby ktos "zapomniał" wstawić antenę , ewentualnie ją uszkodził . Nie widze mozliwości aby w modelu 6310 i obudowa mogła mieć wpływ na zasięg (jego brak ).
  • #3 4119771
    haliszczanka
    Poziom 12  
    Sama wymienialam.Byc moze uszkodzilam antene , natomiast na pewno tego nie zauwazylam.Antena nie ma zadnych sladow uszkodzenia.Kurcze.Ale dlaczego telefon lapie zasieg przy wlaczaniu sie na chwile i pozniej co jakis czas rowniez na chwie....Re czne szukanie sieci nic nie daje...
  • REKLAMA
  • #4 4119788
    Uro
    Poziom 14  
    Skaczący zasięg w tym modelu to z reguły uszkodzona końcówka mocy. Koszt wymiany ok 70 zł na orginalną.
  • REKLAMA
  • #5 4119791
    wasylwek
    Ocena: 87
    Cosik się niechcący panience "utrąciło" w okolicy radiówki :cry: Swoją drogą 6310i to klasa sama dla siebie ...ale dużo sie już zdarza ,że coś się z płytą dzieje po prostu laminat nie wytrzymuje już próby czasu. Podejrzewam ,że bedziesz musiała podejśc z nim do jakiegos "doktora".
    pozdrawiam
  • #6 4119808
    Artech
    Ocena: 48
    Uro napisał:
    Skaczący zasięg w tym modelu to z reguły uszkodzona końcówka mocy. Koszt wymiany ok 70 zł na orginalną.

lub zły pm :)
  • #7 4119831
    s_ebo_l
    Poziom 18  
    Ocena: 3
    Te telefony poki chodza jest dobrze , jak sie je ruszy to zawsze cos sie stanie. Ta dluga plyta glowna sie kruszy przy noszeniu w kieszeniach. a przy zmienie obudowy mogles porozklejac antene i wzmacniacz. Na poczatek lupa i przyjzyj sie dokladnie a pozniej niestesty do kogos kto to ruszy.
  • REKLAMA
  • #8 4120624
    MarianPe
    Poziom 11  
    Miałem kiedyś identyczny problem w 6210, w moim przypadku wystarczyło ponowne odgiąć blaszki przy styku anteny i oczyścić styk. Za drugim razem jak mi tak zrobiła musiałem lutować HAGAR'a, to po upadku. Dałem do serwisu, skasowali 20 zł....
  • #9 4131327
    haliszczanka
    Poziom 12  
    No tak , i nikt nie chce mi tego zrobic.W moim miescie jest kilka komisow ale w wiekszosci wysylaja oni gdzies telefony , a jeden chlopak , ktory wydawalo mi sie ze sie zna .....nie dal rady tego zrobic.Pech.Trudno
    Dziekuje , caluje i zamykam temat
  • #10 4488371
    info1986
    Poziom 12  
    sprawdz czy obudowa nie ma jakichś metalowych elementów które moga zmieniac polaryzacje
  • #11 4544618
    Artur 12345
    Poziom 2  
    :D Ja terz miałem problem z 6310i zasięgem zmieniłem obudowe i straciła zasięg wygrzałem milinera końcówke mocy i słicz antenowy i był pełen zasieg

Podsumowanie tematu

✨ Po wymianie obudowy w telefonie Nokia 6310i pojawił się problem z brakiem zasięgu lub jego przerywanym pojawianiem się na krótko. Przyczyną może być uszkodzenie lub nieprawidłowe zamocowanie anteny, uszkodzenie końcówki mocy (wzmacniacza sygnału) lub problemy z płytą główną, np. pęknięcia laminatu. W trakcie wymiany obudowy mogło dojść do rozklejenia lub uszkodzenia elementów radiowych, co skutkuje niestabilnym zasięgiem. Zaleca się dokładne sprawdzenie styków anteny, ewentualne odgięcie blaszek styku antenowego oraz kontrolę końcówki mocy, którą można wymienić lub wygrzać. W niektórych przypadkach konieczna jest profesjonalna naprawa serwisowa. Dodatkowo warto zweryfikować, czy nowa obudowa nie zawiera metalowych elementów wpływających na polaryzację sygnału.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA