logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pioneer DEH-2820MP - bas. Nie ma basu, gdy balans jest na zero.

Maciejzz 10 Maj 2006 19:08 1870 4
REKLAMA
  • #1 2612547
    Maciejzz
    Poziom 2  
    Witam, mam taki problem:
    gdy balans mam na 0 to nie mam basu, a gdy przesuwam na prawo badz lewo to bas sie pojawia. I bylbym wdzieczny za pomoc w tej sprawie. Glosniki niby sa dobrze podpiete.. fader i balans sie eleganco steruje tak jak pisze na wyswietlaczu tylko tego basu nie mam jak jest na 0.
    Dzięki z góry za wszelką pomoc.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2612666
    djlukas
    Poziom 27  
    Ocena: 266
    podstawowy blad przy podlaczeniu glosnikow. jeden z glosnikow ma zamieniony kabel plus z minusem.
  • REKLAMA
  • #3 2615670
    Maciejzz
    Poziom 2  
    tzn. bo mam 4 glosniki (tyl i przod) i probowalem zamienic kable z tylu i to nic nie zmienia, chyba, ze z przodu to moga byc bo tych nie sprawdzałem?
  • REKLAMA
  • #4 2615812
    djlukas
    Poziom 27  
    Ocena: 266
    jezeli masz mozliwosc to sprawdz kolory kabli jak masz podpiete do glosnikow i do radia. a jezeli nie to najpierw ustaw fader w radiu na przod (front) i zamien kable w jednym glosniku i zobaczysz czy jest ok na przodzie. nastepnie fader na tyl i tak samo jeden glosnik zamien i zobaczysz czy jest ok. potem fader na srodek jezeli bas zniknie to zamien oba kable z dwóch glosnikow w tyle.

2 sposob to bateria paluszek do reki i podepnij do kabli od glosnikow. jezeli glosnik sie wychyli tzn ze plus baterii to plus glosnika. jezeli sie schowa to plus baterii to minus glosnika
  • #5 2616397
    Maciejzz
    Poziom 2  
    Dzięki stary wielkie za pomoc, tylko jeden tylni przepialem i wszystko gra:) jeszcze raz wielkie dzięki! pozdrawiam
REKLAMA