logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak basu i zniekształcenia w Pioneer DEH 5700 po ostrym zakręcie

maciek20 29 Maj 2007 07:36 2331 4
REKLAMA
  • #1 3931334
    maciek20
    Poziom 11  
    Witam. Mam problem z radiem samochodowym pioneer deh 5700 mp. Radio grało wraz ze wzmacniaczem Mac Audio 2x75 W RMS i dwoma głośnikami pioneera 80W RMS. Problem polega na tym, że nie ma w ogóle basu. A przy większej głośności są straszne zniekształcenia. Jak na radiu się przestawi balance tylko na prawy lub lewy głośnik to wszystko jest spoko i jest głębia basu. Taka sama sytuacja jest przy podłączeniu głośników bezpośrednio pod radio. Na wzmacniaczu filtr jest ustawiony na full.

Problem się pojawił przy ostrzejszym wejściu w zakręt w prawo.

pozdrawiam maciek.
  • REKLAMA
  • #2 3931347
    kawasek
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Mogles zle podpiac glosniki dlatego sie tak dzieje zmien polaryzacje glosnikow i powinno byc wszystko ok :) chyba ze jest jakies mechaniczne uszkodzenie radia :(
  • REKLAMA
  • #3 3931863
    maciek20
    Poziom 11  
    sprawdzę to. ale dziwi mnie fakt że jak zbalansuje np tylko na prawo, to głośnik gra bardzo dobrze. tak samo jak dam na lewy. tylko podczas równoczesnej gry graja bardzo słabo. tak jak by sie nawzajem znosiły.
  • REKLAMA
  • #4 3932068
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3620
    Masz jeden głośnik podłączony w przeciwfazie i stąd takie efekty. Sprawdź, który i zmień na nim polaryzację.
  • #5 3933648
    maciek20
    Poziom 11  
    Pozamieniałem kable i teraz gra tak jak powinno. Dzieki wszystkim za odpowiedz.
REKLAMA