logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[3410] Nokia 3410 - wyłącza się i restartuje po zmianie oprogramowania

loko-wj 13 Maj 2006 09:39 1020 8
REKLAMA
  • #1 2620337
    loko-wj
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam!

Dostałem Nokie 3410 do naprawy. Na początku sie nie włączała wogóle. Klient powiedzial ze wyswietlil Contact Service. Po wygrzaniu stacją włączał sie, flashowal. Zmienilem soft i chodzil dwa dni. Klient znów przyszedł i mówi że sie wyłącza i restartuje. Wykąpałem i ponownie grzałem i zmiana softu.... to samo;/ Niewiem co może być padnięte mad? Dodam że nic nie wypłyneło spod ukladów i nie zostało nic przegrzane. Czekam na posty. POZDRAWIAM
    P.S Sumy oczywiście były liczone.
  • REKLAMA
  • #2 2620624
    venomik
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    Może czas na zmiane cconta ???, flash... a tak wogóle to ten telefon nie był zaalny przypadkiem ????
  • #3 2620734
    loko-wj
    Poziom 12  
    Nie, telefon nie byl zalany... masz moze racje ale nie wiem od ktorego ukladu zaczac wymiane. pozdro
  • REKLAMA
  • #4 2620748
    rybol
    Poziom 21  
    Ocena: 4
    szkoda ze w ciemno grzales telefon... lepszym rozwiazaniem jest sprawdzenie od czego byl CS teraz nie mialbys problemu:) sporobj na poczatek zmienic kosc pamieci..
  • REKLAMA
  • #5 2620831
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 2620875
    maxiu125
    Poziom 13  
    Witam,miałem podobny przypadek wgrywałemn różne flahe eeproma i nic nie pomagało też pochodziła jakiś czas i znowu się resetowała a okazało się że wystarczyło zmienić imei wklepałem go z jakiegoś korpusu od 3310 i telefonik chula do dziś
    pozdro
  • REKLAMA
  • #7 2621056
    loko-wj
    Poziom 12  
    jest tez problem ze nie zawsze loki zchodza i imei sie ustawia... ale mam jeden soft full na ktorym sie ustawia
  • #8 2621242
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 2621298
    loko-wj
    Poziom 12  
    Flash wgrywam rolisem bo knok jej nie rusza i eprom tez rolisem. Wgrywa sie ladnie. pozdro

Podsumowanie tematu

✨ Nokia 3410 po wymianie oprogramowania działała poprawnie przez dwa dni, następnie zaczęła się wyłączać i restartować. Telefon nie był zalany, a podczas naprawy stosowano podgrzewanie układów oraz flashowanie pamięci flash i eeprom za pomocą programatora Rolis. Problem może leżeć w uszkodzeniu układu cconta lub pamięci, dlatego sugerowano wymianę kości pamięci oraz sprawdzenie i ewentualną wymianę cconta, eepromu i flasha sprzętowo. Wskazano również na konieczność poprawnego ustawienia numeru IMEI, który w niektórych przypadkach rozwiązał problem resetów. Testy diagnostyczne przed podgrzewaniem mogłyby pomóc w identyfikacji uszkodzonego elementu. Wgrywanie softu full umożliwia poprawne ustawienie IMEI, jednak nie zawsze locki (blokady) zchodzą prawidłowo.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA