logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć odtwarzacz MP3 do BLAUPUNKT SAN REMO RD 168 zamiast zmieniarki?

wadeo 15 Maj 2006 00:17 3912 8
REKLAMA
  • #1 2626248
    wadeo
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    mam problem mianowicie mam zamiar podłaczyc w sposób cywilizowany (jeszcze) w miejsce wejscia dla zmieniarki odtwarzacz mp3 w celu wiadomym. I tu sie zaczynaja dla mnei schody poniewaz podłaczylem sygnaly oba i masa ich do radia ale niewiem co zrobic zeby radio myslało ze podpieta jest zmieniarka i pobieralo z niej sygnal. Bo nie reaguje na przycisk SRC a cd w nim totalnie padlo i niewiem jak to zerobic. I dlatego jesli ktos sie spotkal z takim zagadnieniem to bym byl bardzo wdzieczny.
    oto link http://www.studio24.prv.pl/ do stronki z opisem ISO. a jesli si enie uda to bede musial w srodku podpiac sie bezposrednio pod koncówki mocy.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2626314
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    Zacznij od instukcji obsługi, tam będziesz miał opis aktywacji wejścia AUX jeśli jest w tym modelu przewidziane. Podpowiem że w Direct System Control.

SławeK
  • REKLAMA
  • #3 2626830
    wadeo
    Poziom 15  
    no wlansie w tym jest problem bo niemam instrukcji i mala skaza na wyswietlaczu jest ze ciezko odczytac menu
  • #4 2626879
    TYTUS...
    Poziom 32  
    Ocena: 144
    Mam obecnie na stole san remo rd168 i niestety nie ma tam wejścia aux bynajmiej z pozycji DSC nie można uaktywnic.
  • #5 2626934
    SlaweK
    Poziom 43  
    RD to nie RDM, pewnie nawet górną kostkę ma pustą. A ciekawe czy tego nie można zrobic w pamięci a potem dorobić do tego elektronikę. Gdyby to Olecki dorwał to pewnie tydzień by nie spał a wykombinował sposób. ;) Ja nie mam takiej sztuki na badanie.

SławeK
  • REKLAMA
  • #6 2627037
    TYTUS...
    Poziom 32  
    W sumie jakby dorwał RDMa z tej seri i porównał elektronike i schamaty może by coś wykombinował. Wyprowadzenia w kostce są.
  • REKLAMA
  • #7 2627059
    SlaweK
    Poziom 43  
    Schematy też są dostępne do RD i RDM.

SławeK
  • #8 2627856
    TYTUS...
    Poziom 32  
    Ja mam sprawnego RD168 z rozlegulowanym mechanizmem (elektronika i laser 100%sprawny) i juz kilka godzin spędziłem nad jego ustawieniem i nie moge sobie poradzić. Jakby mi się trafił to pewnie pokombinuje coś.
  • #9 2898630
    wadeo
    Poziom 15  
    no juz zepsulem to radio do konca wiec koneic tematu sie zrobił

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Tematem dyskusji jest próba podłączenia odtwarzacza MP3 do radia samochodowego BLAUPUNKT SAN REMO RD 168 zamiast oryginalnej zmieniarki CD. Problem polega na tym, że radio nie rozpoznaje podłączonego urządzenia jako zmieniarki i nie reaguje na przycisk SRC, a wbudowany odtwarzacz CD jest uszkodzony. W modelu RD 168 brak jest fabrycznego wejścia AUX ani możliwości aktywacji takiego wejścia przez Direct System Control (DSC). Uczestnicy sugerują, że różnice między modelami RD i RDM mogą mieć znaczenie, ponieważ RDM posiada dodatkowe wyprowadzenia i schematy, które mogłyby umożliwić modyfikacje. Propozycje obejmują analizę schematów i ewentualne modyfikacje pamięci radia lub elektroniki, jednak brak jest gotowego rozwiązania. Autor ostatecznie informuje o całkowitym uszkodzeniu radia podczas prób podłączenia MP3.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA