logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opóźnione SMS-y w Simplusie - jak rozwiązać problem?

damiankop 15 Maj 2006 19:39 876 6
REKLAMA
  • #1 2628475
    damiankop
    Poziom 22  
    Ocena: 44
    Mam telefonik w simplusie i niekiedy a nawet ostanio dosytć często wiadomości textowe dochodzą z dużym opuźnieniem. Na przykład wczoraj znajoma wysyłała mi jednego sms'a o 10:30, 18:10 i te sms'y doszły dziś jakoś po 19:00. Ale co najdziwniejsze w międzyczasie inne wiadomości od niej dochodziły na bierząco. Da się coś z tym zrobić?

Pozdrawiam
    Damian
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2628971
    telekomuna
    Poziom 29  
    Ocena: 9
    opoznienia na serwerach sieci, jako szary uzytkownik nic nie zrobisz :)
  • REKLAMA
  • #3 2631436
    damiankop
    Poziom 22  
    LA ejak esy przychodzą po ponad 24 godzinach to może człowieka z równowagi wyprowadzić.

Dzięki za informacje

Damian
  • REKLAMA
  • #4 2631561
    ZAHYR
    Poziom 33  
    Ocena: 179
    Mozesz jedynie zmienic operatora...
  • #5 2632008
    damiankop
    Poziom 22  
    No mam drugi telefon w ideii i tam nie ma problemów. Ten mam tylko do kontaktów z dziewczyną bo esy po 24 grosze do ideii troszke zbyt dużo kosztowały jak na jej skromny budżet. Trzeba sobie jakoś radzić więc uruchomiłem stary telefon i wrzuciłem do niego simplusa. Umowa kończy się jej już niedługo to będe nalegał żeby przeszła do ideii.

Dzięki za rady i pomoc

pozdrawiam
    Damian
  • REKLAMA
  • #6 2632392
    ZAHYR
    Poziom 33  
    Ocena: 179
    Dodam jeszcze że opóźnienia w dostarczaniu SMSów nie trwają zazwyczaj dłużej niż 1-7-10dni. Po kilku dniach wszystko powinno wrócić do normy. Najlepiej włączyć raporty doręczenia - jeśli raport nie dotrze w ciagu kilku min. spróbuj wysłać drugiego SMSa, zazwyczaj po chwili dojdzie ten SMS który wysłałeś chwilke temu i ten który wysłałeś kilka minut wstecz.
  • #7 2632662
    damiankop
    Poziom 22  
    no z 15 esów wsyłąnych w niedziele dostałem narazie może z 5 ale jest coraz lepiej. Teraz już wysyłamy sobie te esy aż któryś nie dojdzie. Już wiem coraz więcej.

Pozdrawiam
    Damian

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W sieci Simplus występują opóźnienia w dostarczaniu SMS-ów, które mogą sięgać nawet ponad 24 godzin. Problem jest związany z opóźnieniami na serwerach operatora, na co użytkownik nie ma bezpośredniego wpływu. Zaleca się włączenie raportów doręczenia, które pomagają monitorować status wiadomości. W przypadku braku raportu po kilku minutach warto wysłać kolejnego SMS-a, co często powoduje dostarczenie zaległych wiadomości. Opóźnienia zwykle trwają od kilku dni do około tygodnia, po czym sytuacja powinna się unormować. Jako rozwiązanie alternatywne sugerowana jest zmiana operatora na sieć Idea, gdzie problem nie występuje. Użytkownik stosuje tymczasowo drugi telefon z kartą Idea, aby uniknąć problemów i kosztów związanych z SMS-ami w Simplusie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA