logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Compaq Armada 7400 - Jaki wentylator kupić po spaleniu oryginalnego?

Trodzanek 15 Maj 2006 21:56 1244 7
REKLAMA
  • #1 2629072
    Trodzanek
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam mam armade 7400 spaliłem wentylator i po godzinie np.oglądania filmów na kompie zaczyna sie przycinać. Jeszcze go nie rozkręcałem ale chciałem sie dowiedzieć jaki jest potrzebny wentylator ten który jest z boku i go widać (bo chyba nie ma innego) bo widziałem na allegro wentylatory do compaq ale 40x40 a mój ma 30 na wysokość.
    Pozdrawiam Trodii
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2632251
    kluczyk
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    ja mam takiego cudaka,jak ci sie zaczyna przycinac to znaczy ze sie przegrzewa.a wentylatorek to nie typowy jest bo jak dobrze pamietam to 30x30 kupisz w skalepie z elektronika.bo sam kiedys widzialem taki.a zeby go rozebrac tj laptopa,to radze sie wyposazyc w instrukcje.bo mozesz miec klopoty.jak co to pisz
  • REKLAMA
  • #4 2636018
    Trodzanek
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    A moze posiadasz taką instrukcje jak krok po kroku go rozkręcić?
    Albo jak masz takiego to moze napisz jak go rozkręcałeś (bo pwenie rozkręcałeś) zeby sie dostać do tego wentylatora
    Z góry dzięki
  • #6 2639883
    kluczyk
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    wejsc to wejdzei,ale z podlaczeniem bedziesz musial pokabvinowac,bo w armadzie jest tylko 2 przewody.

a co do instrukcji to znajdziesz na www.compaq.com
  • REKLAMA
  • #8 2654193
    ruff22
    Poziom 20  
    Ocena: 9
    mogę oddać taki wentylator za pięcioka , ale czy napewno jest on od procesora anie od chłodzenia zasilania i płyty głównej ?

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem wymiany wentylatora w laptopie Compaq Armada 7400 po spaleniu oryginalnego elementu chłodzącego. Użytkownik zauważył przegrzewanie się urządzenia i spowolnienie pracy po około godzinie użytkowania. Wentylator widoczny z boku obudowy ma wymiary około 30x30 mm, co różni się od popularnych modeli 40x40 mm dostępnych na rynku. Zalecane jest poszukiwanie wentylatora o wymiarach 30x30x10 mm, typowego dla tego modelu, dostępnego w sklepach elektronicznych lub na aukcjach internetowych. W Armadzie 7400 wentylator posiada tylko dwa przewody, co może wymagać dostosowania podłączenia nowego elementu. Rozkręcenie laptopa w celu wymiany wentylatora wymaga ostrożności i najlepiej korzystać z instrukcji serwisowej dostępnej na stronie producenta. Pojawiła się także propozycja oddania używanego wentylatora za symboliczną kwotę, jednak nie jest pewne, czy jest to wentylator procesora, czy chłodzenia innych podzespołów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA