logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Identyfikacja radioodbiornika ze zdjęcia - nazwa i szczegóły urządzenia

Sadu 17 Maj 2006 20:06 1404 9
REKLAMA
  • #1 2635748
    Sadu
    Poziom 11  
    witam, chciałbym sie dowiedziec jaki to radioodbiornik (nazwa itp), chodzi mi dokładnie o ten kawalek:

a poniżej zamieszczam cały układ:

bo mam to opisac na urzadzenia elektroniczne ale nawet nie wiem co to jest, prosze o pomoc i jak to mozliwe prosze mi podac wszystko o tym urzadzeniu, bardzo prosze, jezeli nie tu zamieściłem temat to bardzo przepraszam. z góry THX
  • REKLAMA
  • #2 2636120
    gosp
    Spec od drukarek
    Ocena: 45
    Witam
    Kiepski skan kolego, po powiększeniu dalej jest nieczytelny, postaraj się bardziej.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2638244
    Mariusz Ch.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 461
    Witam.

To jest schemat amplitunera Radmor 5102. Pewność 99,8%.

Pzdr.
  • REKLAMA
  • #4 2638829
    chester8
    Poziom 19  
    Ocena: 49
    Kurde brakuje jeszcze roku produkcji MARIUSZ postarał byś się bardziej :P Tez mi to wygląda na jakiś wzmacniacz
  • #5 2638917
    neo_dc
    Poziom 32  
    Ocena: 211
    Wy mowicie wzmacniacz a ja za bardzo nie widze stopnia mocy hmm ale moze sie myle ale lepszy bylby lepszy skan. Zrobic lepsze zdjecie, spakowac i wrzucic i moze cos sie znajdzie.
  • #6 2639067
    Mariusz Ch.
    Ocena: 461
    Witam.

Jest to schemat części radiowej (AM i FM) amplitunera i z tego powodu nie widać przedwzmacniacza i końcówki mocy.

Przybliżony rok produkcji podałbym na podstawie fotek zasilacza i kondensatorów filtrujących.:D:D

Pzdr.
  • REKLAMA
  • #7 2656700
    Sadu
    Poziom 11  
    witam, dziekuje panu Mariuszowi Ch. dokładnie taka nazwa była tego urzadzenia, jeszcze jakbym mógł prosic to jakies info o tym urzadzeniu, schematy itp bardzo bardzo dziekuje pozdrawiam
  • #8 2656837
    Sady
    Ocena: 373
    Chociaż by radio.elektroda.net/pdf/radmor5102.pdf - schemat.
  • #10 2658706
    Sadu
    Poziom 11  
    hehe dzieki emil (znalazlem lepszą wersje tego schematu :D) i mały władzio

Podsumowanie tematu

✨ Przedstawione zdjęcia dotyczą schematu części radiowej amplitunera, który został zidentyfikowany jako Radmor 5102 z prawdopodobieństwem 99,8%. Schemat obejmuje moduł radiowy AM i FM, bez widocznych stopni przedwzmacniacza i końcówki mocy. Dyskusja wskazuje na potrzebę lepszej jakości zdjęć lub skanów dla dokładniejszej analizy. Rok produkcji można oszacować na podstawie elementów zasilacza i kondensatorów filtrujących. Udostępniono linki do schematów urządzenia, m.in. radio.elektroda.net/pdf/radmor5102.pdf oraz stronę producenta radmor.prv.pl, co umożliwia dalsze poznanie szczegółów technicznych amplitunera Radmor 5102.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA