mam niedobór przewodów i muszę zrobić taki numer,że przy dwóch równolegle połączonych manipulatorach z jednego podebrac z1 a z drugiego z2,w satelu powiedzieli,że na 90% zadziała,ale wolałbym mieć 100% pewności,czy ktoś już tak łączył?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamCENTURION_ALARMY napisał:-wiesz co,tak z rozpędu ci podziękowałem,ale nie za bardzo przemyślałeś tą podpowiedż dla mnie,przecież w manipulatorze ca6 adres jest ustawiany mechanicznie zworkami,jeżeli pozostawię zworki bez zmian w tym samym układzie i zaloguję dwa takie same adresy do centrali to jest to czysto równoległa praca czyli nie powinno mieć znaczenia skad biore linię,w moim poście zadałem pytanie "czy ktoś juz tak łączył",chodzi o konkretną odpowiedz a nie domysły,więc być może faktycznie w satelu się nie mylili i trzeba będzie im zwrócic honor.nie bo jako linia 7 i 8 zaloguje się jeden z manipulatorów - ten co ma niższy adres
Alberciak napisał:-no to się mylisz,bo pozwoli, podłączałem już dwa a nawet trzy manipulatory do ca6 nie raz i wszystko działało,problem tylko w tym,bo nigdy tego nie sprawdzałem czy mogę z jednego podebrać z1 a z drugiego z2,a poza tym poprosiłbym o konkretne odpowiedzi a nie rozwijanie teoretycznych "według mnie".Według mnie centrala nie pozwoli na podłączenie dwóch szyfratorów z tym samym adresem