logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

GDR 8163B i PowerDVD – błąd 8004027A, brak dekodera DVD w Windows Media Player 9

krzysiek91 18 Maj 2006 20:21 5439 8
REKLAMA
  • #1 2639152
    krzysiek91
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Mam odtwarzacz DVD GDR 8163B ( http://allegro.pl/show_item.php?item=103542298&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any. )

i program PowerDVD i jak właczam płytę DVD tym programie to wyskakuje tabliczka :
    "Error Code: 8004027A
    Nie można zbudować wykresu odtwarzania DVD-Video."

natomiast jak włączam w Windows Media Player. 9 to pisze coś takiego: "Program Windows Media Player nie może odtworzyć tego dysku DVD, ponieważ nie zainstalowano dekodera DVD zgodnego z tym dyskiem."
  • REKLAMA
  • #2 2639191
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Nie zainstalowałeś przypadkiem Power DVD dołączonego do innego napędu DVD ?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 2639233
    krzysiek91
    Poziom 14  
    marek216 przeczytałem, a link do dekoderów nie działa
  • #7 2639351
    krzysiek91
    Poziom 14  
    jannaszek mozesz jaśniej, bo nie za bardzo rozumiem co to są sterowniki ASPI FORCE
  • Pomocny post
    #8 2639570
    jannaszek
    Poziom 39  
    Ocena: 670
    http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/aspi/aspi.php
    nie miejsce i potrzeba na to co już jest ,poszperaj najpierw trochę po googlach
    w pierwszym linku masz download aspi ,najpierw trzeba "zabić" stare stery-kill aspi czy jak tam,i instalujesz najnowszy aspi layer,czy aspi force.
    nie jestem pewien czy to pomoże ,w każdym razie nie chodzi tu o dekoder -po mojemu,zainstalowany power dvd niczego nie potrzebuje
    spróbuj też podpiąć dvd pod inną taśmę, np z hd lub odwrotnie jeśli już tak masz
    nie jestem "doświetlony" w tym konkretnym przypadku ,odnoszę się do tego forum ktOry masz w linku
    i to tak naprędce, bo jestem zmęczony i senny,zaglądnąłem tam powturnie i widzę że jest tam dodatkowy komunikat no disk in drive [a to trochę zmienia i uzasadnia bardziej instalacjęsterowniki aspi}
    powodzenia
  • REKLAMA
  • #9 2897843
    krzysiek91
    Poziom 14  
    Dzięki działa , wystarczyło tylko wgrac odpowiednie kodeki i PowerDVD 5

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy odtwarzacza DVD GDR 8163B oraz oprogramowania PowerDVD, które przy próbie odtworzenia płyty DVD wyświetla błąd 8004027A z komunikatem o niemożności zbudowania wykresu odtwarzania DVD-Video. Windows Media Player 9 zgłasza brak zainstalowanego dekodera DVD kompatybilnego z dyskiem. Rozwiązania sugerowane w dyskusji obejmują instalację odpowiednich kodeków i dekoderów DVD, w tym wgranie PowerDVD 5 oraz instalację sterowników ASPI (ASPI Force) i odpowiednich wtyczek DVD dla Windows Media Player. Zalecane jest także sprawdzenie, czy PowerDVD pochodzi z właściwego zestawu do danego napędu DVD, oraz ewentualna zmiana taśmy IDE podłączającej napęd. Linki do zasobów z kodekami i sterownikami ASPI zostały podane, a ostatecznie potwierdzono, że instalacja właściwych kodeków i PowerDVD 5 rozwiązała problem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA