logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z dźwiękiem w filmach DVD w programie PowerDVD 7

wasylek2005 23 Sie 2006 11:27 1768 2
REKLAMA
  • #1 2944037
    wasylek2005
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam!
    Może ktoś się orintuje co jest nie tak! Wrzucam płytę DVD z filmem, odpalam powerdvd 7, i...nie ma dźwięku!! Co jest nie tak? Działało ponad 2 miesiące a teraz nagle przestało! W WMP 10 działa film! Wszystkie ustawienia są OK! Nic nie zmieniałem! Poprostu nagle przestał działać.
    Mam Creative Soud Blaster X-Fi Elite Pro.
    Próbowałem przeinstalować powerdvd ale nic nie pomogło.
    Pozdrawiam
    wasylek
  • REKLAMA
  • #2 2948893
    DarkSnakee
    Poziom 21  
    Ocena: 65
    Proponuję zainstalować pakiet kodeków np. k-lite kodek.
    WMP 10 ma wiele dziur i problemów w dodatku podmienia wszystkie kodeki na swoje "oryginalne".
    Przy instalacji zwróć uwagę szczególnie na kodeki ac3 i strumienie DVD. Jest tam specjalnie wydzielona sekcja.
    Powodzenia.
  • #3 2952551
    wasylek2005
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Spróbuje zainstalować jeszcze raz. Mam już zainstalowane ale może faktycznie WMP10 coś zamieszał. Ostatnio jakąś aktualizacje dali!

Dodano po 1 [godziny] 35 [minuty]:

Zainstalowałem uruchomiłem kompa jeszcze raz i się kompletnie skrzaczyło! Nie chciało już wogóle otworzyć normalnie filmu DVD. Dało się tylko otworzyć poszczególne vob'y. Ale po zakończeniu trzeba było znowu włączać nowy. I tylko w stereo odbierało. Ponownie zainstalowałem i teraz płyta otwiera się znowu dobrze ale nie ma nadal dźwięku!
    Cytat:
    Przy instalacji zwróć uwagę szczególnie na kodeki ac3 i strumienie DVD. Jest tam specjalnie wydzielona sekcja.

Próbowałem już różnych kombinacji ale nic z tego! Niestety nadal cisza.
    Instalowany z kodekami jest media player clasic w którym także nie ma dźwięku. WMP10 też już nie odtwarza dźwięku!

Odtwarza mi wszystko co się da tylko nie dźwięk w filmie DVD! Każdy DivX, XviD, MP3, WMA i całą resztę! Czy w windowsie są jeszcze jakieś szczególne ustawienia? Pliki bez których audio z DVD nie chodzi? Nie chcę formata robić bo niedawno był już zrobiony. Wszystko sobie poinstalowałem i chodziło. Teraz nie mam szybkiego neta żebym mógł to wszystko od nowa ściągnąć!
REKLAMA