logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SCHNEIDER ELITE 28M DTV 2 Obraz negatyw,brak głosu

Psonak Jan 18 Maj 2006 21:15 1172 8
REKLAMA
  • #1 2639396
    Psonak Jan
    Poziom 15  
    Ocena: 11
    Witam wszystkich obraz jest w negatywie i brak głosu może ktoś miał taką usterke
  • REKLAMA
  • #2 2639645
    gieno55
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    Witam!
    A przypadkiem nie jest przywieziony z Fancji:?::D
  • REKLAMA
  • #4 2640876
    Psonak Jan
    Poziom 15  
    gieno55 napisał:
    Witam!
    A przypadkiem nie jest przywieziony z Fancji:?::D

Witam na sto procent nie wiem ale jak juz to mógł być przywieziony z niemiec musze się dowiedziec na razie dzięki za podpowiedz

Dodano po 5 [minuty]:

Janusz napisał:
    Pamiątka - a raczej jej zawartośc :)

la pewności podstaw p.cz.

Witam ale mnie zastanawia czemu obraz jest w negatywie a p.cz nie mam żeby podstawic czy może wiesz jak się programuje kanały
  • REKLAMA
  • #5 2641311
    robert75n
    Poziom 29  
    Ocena: 27
    Ja stawiał bym na VCU2136, jeżeli chodzi o Fonię to może faktycznie trzeba go przestroić, strojenie rozpoczynamy od PC na pilocie pamięć M na klawiaturze lokalnej,pozdrawiam Robert.
  • REKLAMA
  • #6 2648973
    Psonak Jan
    Poziom 15  
    robert75n napisał:
    Ja stawiał bym na VCU2136, jeżeli chodzi o Fonię to może faktycznie trzeba go przestroić, strojenie rozpoczynamy od PC na pilocie pamięć M na klawiaturze lokalnej,pozdrawiam Robert.

Strojenie jest ok jeszcze jedno pytanie czy idzie zmienic fonie czy wstawić tzeba równoległą ,czy wymieniałes już ten układ, na razie dzięki
  • #7 2651123
    robert75n
    Poziom 29  
    Ocena: 27
    Jeżeli chodzi o VCU.. to wymieniałem go kilka razy w tym tv oraz w Loewe i Seleco, fonię wstawiam równoległą.
  • #8 2652347
    rubin714
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    Schneider może mieć przełączane systemy, w tym z polską fonią (ale nie musi, spr. zestaw filtrów w p.cz.) oraz czasem francuski, niemniej wtedy obraz będzie niezsynchronizowany. Po wykluczeniu tych możliwości patrz wyżej.pozdrawiam
  • #9 2660024
    Psonak Jan
    Poziom 15  
    rubin714 napisał:
    Schneider może mieć przełączane systemy, w tym z polską fonią (ale nie musi, spr. zestaw filtrów w p.cz.) oraz czasem francuski, niemniej wtedy obraz będzie niezsynchronizowany. Po wykluczeniu tych możliwości patrz wyżej.pozdrawiam

Pszepraszam ze tak długo nie pisałem ale klijent zrezygnował z naprawy,dziękuje za wszystkie porady, temat zamkniety

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem telewizora SCHNEIDER ELITE 28M DTV 2, w którym obraz wyświetla się w negatywie, a dźwięk jest nieobecny. Podejrzewano, że urządzenie mogło pochodzić z Niemiec lub Francji, co mogłoby wpływać na systemy foni i synchronizację obrazu. Sugerowano sprawdzenie zestawu filtrów w p.cz. oraz podstawienie innego p.cz. w celu weryfikacji. Wskazano na układ VCU2136 jako potencjalną przyczynę problemów z fonem, zalecając jego wymianę lub zastosowanie równoległej foni. Strojenie kanałów powinno być przeprowadzane od p.cz. na pilocie i pamięci M na klawiaturze lokalnej. Ostatecznie klient zrezygnował z naprawy, a temat został zamknięty.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA