logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola V3 – jak zdjąć simlocka krok po kroku?

postiga 18 Maj 2006 23:43 10524 28
REKLAMA
  • #1 2640052
    postiga
    Poziom 25  
    Ocena: 51
    Witam, w jaki sposob zdjac simlock w v3 ??
  • REKLAMA
  • #2 2640080
    plitom
    Poziom 28  
    Ocena: 35
    a dysponujesz jakimś klipem lub innym sprzętem do tego?
  • REKLAMA
  • #3 2640113
    revolt
    Poziom 34  
    Ocena: 186
    jakby miał to by pewnie nie pytał. pewnie następny amator for free
  • #4 2640212
    postiga
    Poziom 25  
    W nokiach nie bylo z tym problemu to i tutaj myslalem ze wystarczyloby podlaczenie chociazby kabelka i programu jakiegos co zrobi to za mnie :)
  • REKLAMA
  • #5 2640264
    fokus73
    Poziom 27  
    Ocena: 15
    postiga napisał:
    W nokiach nie bylo z tym problemu to i tutaj myslalem ze wystarczyloby podlaczenie chociazby kabelka i programu jakiegos co zrobi to za mnie :)

Kolega nie z tego działu widzę :)
  • #6 2640428
    postiga
    Poziom 25  
    No ja jestem z akustyki :)
  • #7 2640434
    djmolo
    Poziom 21  
    Ocena: 7
    Eeee to z gitarą tu wiele nie zdziałasz <lol>. Udaj się do serwisu i zrobią Ci to za 30-40zł i bedzie spokoj.
  • #8 2640599
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2080
    Programik za free nazywa się Flash beckup2.5 i potzrebny jest kabelek na usb. Wersje ze starszym botem zrobi nim, tylko pamietaj, że zawsze jest taka opcja w darmówkach że usuwanie locka może się nie udać i wtedy masz martwy telefon i koszt naprawy jest kilkakrotnie wiekszy. Więc przemyśl to zanim podłączysz fona pod kompa i klikniesz unlock.
    pozdr
  • #9 2641815
    postiga
    Poziom 25  
    djmolo napisał:
    Eeee to z gitarą tu wiele nie zdziałasz <lol>

Masz najmniej trafne skojazenie z akustyka ;)- o gitarach tam "nie piszemy" :)

Z tego co mowicie to macie racje, lepiej niech w komisie zedra ze mnie kase niz ma mi telefon pasc przez "nie umiejetnie" poslugiwanie sie
    programem.

W v5 dziala taka sama zasada ??
  • #10 2642095
    revolt
    Poziom 34  
    wszystkie nowe V lepiej dać do serwisu. Zdzierają. Śmieszny jestes
  • #11 2642118
    tonk
    Spec od GSM
    Ocena: 57
    v5 dziala taka sama zasada

a taki telefon wogole jest?? moze ci chodzi o "r"

pozdro
  • #12 2642144
    postiga
    Poziom 25  
    Nie mam pojecia, kuzynka sie mnie pytala czy bym mogl zdjac jej simlock'a z v5, (chyba tak mowila, nie pamietam, na imprezie to bylo :) ) Wiem ze taka jest cieniutka, nieskladana. W kazdym badz razie nie ma to znaczenia juz, bo zdejmowania sie nie podejmuje.

Dzieki za informacje wszystkim

Temat uwazam za zamkniety :D

Dodano po 2 [minuty]:

no placic 30-40 ziko za zdjecia simlocka, jak mozna to zrobic samemu. To tak samo jak kupic wzmacniacz za 150 zlotych, jak mozna go zrobic samemu za 30 :P

Nie wiem ile teraz placic trzeba za zdjecia simlocka ale w moich okolicach to potrafia wziasc 50 zl za zdjecie go z Noki- takze mi revolt do smiechu nie jest, a kto tu jest smieszny........ bez komentarza, POZDRO
  • #13 2642285
    revolt
    Poziom 34  
    już było tu kilku takich co wyzywali od ździerców ludzi którzy tak zarabiają na życie. TY jesteś śmieszny i uwierz mi większość tego forum tak stwierdzi. Rób sam jak uważasz OK. tylko nie pisz że zdzieramy z ludzi pieniądze bo wku&$#^ mnie a niełatwo o to
  • #14 2642306
    djmolo
    Poziom 21  
    postiga kup sobie Smart-Clipa i sobie ściągniesz simlocka za darmo :D
  • #15 2642322
    postiga
    Poziom 25  
    No wybacz, zdjecie simlocka za chociazby te 50 ziko z nokii, gdzie wiaze to sie tylko i WYLACZNIE z wpisaniem kodu...... to lekka przesada jak dla mnie. Wiadomo ze sprawa ma sie innaczej kiedy to juz w innych modelach telefonow trzeba zrobic to za pomoca 'kabelka' ale wplacic za to tyle kasy, dla osoby ktora zrobi to w pare sekund (przewaznie) to nadal "przesada". Takie jest moje zdanie bo licze sie z kazdym groszem, sa jednak ludzie co by zaplacili za to i 100 zl... a nawet i wiecej jakby "serwisant" zobaczyl ze moze ZEDRZEC i wiecej.

No coz zyjemy w takich to wlasnie czasach gdzie kazdy stara sie wykorzystac kazdego (nie mowie tu juz tylko o zdejmowaniu simloack'a, rzecz jasna ;) )

I wlasnie to Mnie wku$@#^ revolt. ahh...:/
  • #16 2642346
    tonk
    Spec od GSM
    Ocena: 57
    wez pod uwage to ze jak bysmy brali po 10 zl to np na victora musialbym zrobic 200lockow zeby sprzet mi sie zwrocil, a wiesz nie jestem sam w miescie tazke uwazam ze wcale nie zdzieramy
    pozdrawiam
  • #17 2642395
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2080
    @ postiga za dużo by tłumaczyć, abyś zrozumiał, że sciagnięcie locka to nie jest tylko wpisanie kodu jak Ci się wydaje. Czasy locków kodem odchodzą do lamusa i aby teraz utrzymać komis trzeba na bieżąco kupować nowe spzety.
    djmolo dobrze napisał kup sobie smart clipa lub victora (1000/1400zł) i sam ściągniesz jak dobrze pójdzie bo nawet mając sprzet nic on sam nie zrobi bez naszej wiedzy, mając wiedzę i sprzęt do końca nigdy nie wiemy czy operacja z usuwaniem simlocka będzie udana bo zawsze może wyskoczyć zonk. Parę dni temu przyszła klientka z LG C3310 powiedziałem jej za usunięcie locka 30zł. kręciła nosem że dużo ale się zdecydowała. Podpiołem telefon dałem unlock i fon jest trup (robiłem już takich modeli dużo i zawsze było OK) I ją nie obchodzi teraz, że ja muszę odkupić jej nowy telefon za 350zł. bo ona ściągała tylko locka za 25zł.
    W każdej branży jest ciężko i nie myśl, że na komisach dorabiamy się willi pod Toruniem i maybaha na parkingu [ pozdr. dla ojca dyrektora ;) ]

pozdr
  • #18 2642415
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Ocena: 72
    postiga napisał:
    No wybacz, zdjecie simlocka za chociazby te 50 ziko z nokii, gdzie wiaze to sie tylko i WYLACZNIE z wpisaniem kodu...... to lekka przesada jak dla mnie. Wiadomo ze sprawa ma sie innaczej kiedy to juz w innych modelach telefonow trzeba zrobic to za pomoca 'kabelka' ale wplacic za to tyle kasy, dla osoby ktora zrobi to w pare sekund (przewaznie) to nadal "przesada". Takie jest moje zdanie bo licze sie z kazdym groszem, sa jednak ludzie co by zaplacili za to i 100 zl... a nawet i wiecej jakby "serwisant" zobaczyl ze moze ZEDRZEC i wiecej.

No coz zyjemy w takich to wlasnie czasach gdzie kazdy stara sie wykorzystac kazdego (nie mowie tu juz tylko o zdejmowaniu simloack'a, rzecz jasna ;) )

I wlasnie to Mnie wku$@#^ revolt. ahh...:/

Zrob Obywatelu Sobie Dobrze Sam.
    Mysle ze ten Twoj wzmacniacz w chinach wiezien polityczny w pierdlu zrobi jeszcze taniej, i co z tego. Tu sa polskie realia, w moim przypadku przy 150 pln za m2 punktu. A sa jeszcze drozsze punkty, moj nie jest z tych najdrozszych. Musze brac minimum 50 pln za v3, zeby wyjsc na swoje, a Ty jak Ci nie pasuje to zciagaj sobie blokady z v3 swoim wzmacniaczem za 30 pln. Ja biore pieniazki za wiedze, bo sprzet juz sie zwrocil, i musze zarobic na chleb. Wiez mi lub nie, kokosow nie mam. I nie wyjezdzaj mi z kalkulatorem do nokii, bo nawet nie wiem juz jak one wygladaja, bo kazdy taki "akustyk" od siedmiu bolesci przychodzi z nokia z zablokowanym licznikiem bledow, poprzez te kalkulatory, nie wiem moze czasem zamiennie "uzywacie" tych z kiosku ruchu na dwie baterjie AA.....
    Wszystko praktycznie robie sprzetowo w serwisie, njawet kalkulator jak mam to nie za free, np. martech..... tylko za 1800 pln.

Wiec nie graj wiecej wasc na swoim wzmacniaczu , wstydu oszczedz.

:D:D:D
  • #19 2642423
    wasylwek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 87
    No ......... @Tino jestem w totalnym przedwekendowym szoku:D:D:D trafiłeeś w sedno problemu :D ( zapomniałeś dodać o ślęczeniu w sieci czasem do 2 - 3 w nocy ,zeby rozgryźć solucję na jakiegoś nietypowego dziada) .
    Ale z tym Toruniem i maybachem to cała beczka :D:D:D
  • REKLAMA
  • #20 2642459
    postiga
    Poziom 25  
    Wiedzialem ze sie duzo osob zbulwersuje :D:D...lol. Widze ze jestem "sam" to watq ciagnac dalej nie bede.

Sylwek,Stoklosy,tino, tonk ---->wiecie co ?, macie 100% racje w kazdym waszym slowie !! !! !!

pozdrawiam GORACO i SERDECZNIE

propo maybaha................AMEN ;)
  • #21 2642500
    revolt
    Poziom 34  
    mówiłem Ci że tak bedzie. rób sobie czym chcesz sim-locki ale nie nazywaj ludzi zdziercami bo wołają 40 zł za coś na co potrzeba sprzętu za 1500 zł i kilku lat praktyki. oczywiście możemy robić za darmo. w czynie społecznym. PANOWIE! od dzisiaj wszystkim akustykom robimy za free!! nie wiem jak mogliśmy to robić za pieniądze! wstyd mi!
  • #22 2642535
    postiga
    Poziom 25  
    nie ma to jak ironnia :D

Nie znam realiow telefoni komorkowej, ale w elektronice (akustyce)........ a zreszta :)

Pozdrawiam
  • #23 2642601
    wasylwek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 87
    P.S ja tez siedze troche w elektronice-akustyce kolejne "niezapłacone" dokonania.
    Profesjonalne nagłośnienie samochodu koło 10tys. zł. ( nie licze zarwanych nocy w garażu) na chwile obecną ..... problem sprzedać za .... 1/3 ceny:cry:
    ehhhh zycie do d... jest , ale mamy wekenda i odbije to sobie ... dzisiaj troszke a..... a jutro poprawię.
    A'propos taty dyrektora AMEN .
    Co do motoroli daj zarobić któremuś z moich kolegów.
    pozdrawiam
  • #24 2642889
    revolt
    Poziom 34  
    cieszę sie że zrozumiałeś swój grzech synu. krocz od teraz prosta i jasna ścieżką do serwisu :P powtórzę jeszcze raz: nie mam nic przeciwko samodzielnym robótkom (umiesz - rób), ale ździercami nie pozwolę nazywać naszą wielką świętą rodzinę serwisantów GSM. pomyśl o mechanikach samochodowych- przy nich jesteśmy błogosławieni

Dodano po 1 [minuty]:

ale ździercami ich nie nazwę, bo wychodzę z założenia że robisz za ile chcesz, nikt klientów nie zmusza do korzystania z twoich usług.

PS. jak kogoś stać na V3 to nie powiesz że na simlocka nie stać
  • #25 2657377
    cinekk
    GSM Product Supporter
    Ocena: 10
    W sumie powinno być AMEN ;) ale dodaj jeszcze dla "postiga" że ciekawe jakby przędł gdyby sklep z wzmacniaczami własnej produkcji otworzył na których by zarabiał po 10zł i wtedy byś dowiedział się dlaczego taki wzmacniacz kosztuje w sklepie 150zł a nie 30 i dlaczego simlock jest taki drogi ;)
  • #26 2657465
    djmolo
    Poziom 21  
    Heh podobny przykład jak podjeżdza koleś do mojego kolegi na firme samochodem wartym 70tyś zł i coś tam chce kombinować przy komputerze w samochodzie. Mój znajomy mówi mu że samo wejście do auta , podpięcie laptopa i zczytanie danych kosztuje 150zł w tym aucie a reszta to już szczegółowy cennik. Właściciel auta mówi że za drogo i ma kogoś któ mu zrobi taniej.

Za dwa tygodnie to samo auto przyjechało nalawecie bo jakiś domowy amator coś tam narobił że auto już nie odpaliło a klient tym razem zostawił około 2 tyś zł.

Przykład ładny i bardzo na miejscu. Myśle ze temat można zamknąć. Bo Tino2003 dał na wszystko namiary.

Pozdarwiam
  • #27 2659972
    cinekk
    GSM Product Supporter
    Ocena: 10
    A kalkulatory to w tepych umyslach klientow ktorzy przypadkiem w necie do noki kalkulator znajda robia takie siano w tym ich prostolinijnym mysleniu ze zaczynaja sie czuc "serwisantami" potrafiacymi sciagac simlocki i zawsze sa najmadrzejsi i maja racje.

Przyklad dzisiaj : Przychodzi facet i sie kloci ze z alkatela VLE5 sa na necie kalkulatorki i ze wszystko mozna nimi sciagac, stronka to www.programosy.pl ;] tam z noki sciagnal simlocka i do wszystkiego sa kalkulatory i sie zastanawia teraz nad tym aby swoj komis gdzie bedzie simlocki sciagal otworzyc, bo tam sa kalkulatory absolutnie do wszystkiego, pomimo 10minutowego tlumaczenia co i jak to i tak On uwazal ze jakis niedoswiadoczyny jestem skoro nie wiem o kalkulatorkach :D i ze On tak ma "opanowany internet" ze wszystko znajdzie :D probujac udowodnic swoja racje nawet C65 wyjal z kieszeni i powiedzial ze z niego tez tam da sie sciagnac na programosy.pl :D Juz mi sie nie chcialo z nim klocic i nic dla niego tlumaczyc... ;) I juz takich przypadkow mialem mnostwo.

Ludzie po co my na Martechy wydajemy po 1,5k ! :D Specjalisci maja przeciez od tego kalkulatorki (z kiosku na AA) ;)
  • #28 2660034
    network1
    Poziom 22  
    Ocena: 3
    wydalem na cały sprzet serwisowy około 8tys zł a teraz mam robic locki za freee? ha ha ha ha ha ha ha tyle sie wypowiem:D
  • #29 2660664
    AndRe
    Poziom 23  
    Ocena: 1
    a ja biore za simlocka np. z L6 - 80zł ;)
    I co powiecie, że ździeram ? hehe

AndRe

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy sposobów zdejmowania simlocka z telefonu Motorola V3. Użytkownik pyta o możliwość samodzielnego zdjęcia blokady, np. za pomocą kabla USB i programu, podobnie jak w telefonach Nokia. W odpowiedziach podkreślono, że w przypadku Motoroli V3 i nowszych modeli (np. V5) zdjęcie simlocka jest bardziej skomplikowane niż tylko wpisanie kodu i często wymaga specjalistycznego sprzętu (np. Smart-Clip, Victor) oraz doświadczenia. Użytkownicy zwracają uwagę na ryzyko uszkodzenia telefonu podczas nieumiejętnego odblokowywania, co może skutkować kosztowną naprawą. Zalecane jest korzystanie z usług serwisów GSM, które za zdjęcie simlocka pobierają opłatę rzędu 30-50 zł, co jest uzasadnione kosztami sprzętu i wiedzą techniczną. W dyskusji pojawiły się także uwagi o kalkulatorach kodów do Nokii i innych modeli, które jednak nie zawsze działają i nie zastępują profesjonalnego sprzętu. Poruszono również temat realiów rynkowych i kosztów związanych z serwisowaniem telefonów komórkowych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA