logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak możliwości wpisania ć na jednym koncie użytkownika - co robić?

alvi 19 Maj 2006 00:02 2014 7
REKLAMA
  • #1 2640087
    alvi
    Poziom 10  
    Że tak powiem dosyć śmieszny problem ale na swoim użytkowniku w jakimkolwiek programie nie mogę napisać litery "ć" i nie wiem o co chodzi. Jak wejdę na innego użytkownika tego komputera to mi działa bez problemu a na moim klapa. Jakby nie było przy częstym pisaniu jest to mocno wkurzające

Będę wdzięczny jak ktoś mi pomoże.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2640174
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    Jak sam sobie nie pomozesz, to nikomu innemu tez sie nie chce. Masz w tym dziale przyczepione ogloszenie w najczesciej zadawanymi pytaniami. Wysil sie troche.
  • REKLAMA
  • #3 2640177
    JM_k
    Poziom 12  
    Nie wiem czy to pomoże ale wejdź w ustawienia karty grafiki i wyłącz skruty klawiaturowe, ktorych używa Twoja grafika. Alt + l to jakiś skrót klawiaturowy. Jest to w którejś z zakładek.
  • REKLAMA
  • #4 2640213
    Vaniliovy
    Poziom 18  
    Ocena: 25
    jaki system operacyjny ? jeśli 98 to ustaw język Polski (programisty) masz tu na dole paska po prawej koło zegarka.
    pozdrawiam

Moderowany przez jankolo:

Czemu kolega wypisuje głupoty na zasadzie "nie wiem, co napisać, więc napiszę to, co wiem". Kolega najwyraźniej nie zrozumiał pytania. Jakieś kłopoty z czytaniem tekstu poskiego ze zrozumieniem?

• REKLAMA
  • #5 2640224
    alvi
    Poziom 10  
    Przeczytałem poradę napisaną w przyklejonym poscie. Nie wiem czemu wcześniej tego nie dojrzałem. Może ta pora.

Ale mam inne pytanie. Używam takich ustawień już co najmniej miesiąc, od kiedy odnawiałem system, i działało bez zarzutu. Inny użytkownik też potrafi pisać bez problemów a przecież ma te same sterowniki. Naprawdę nie da się tego już zmienić w łagodny sposób?
  • #7 2640275
    alvi
    Poziom 10  
    Przepraszam. Narobiłem tylko zamieszanie. Myślałem, że to tak prymitywny problem, że go tu nie będzie i jak widać to bardzo popularny problem. Rozwiązań widzę jest kilka.

Pozdrawiam i jeszcze raz sorry za problem
  • #8 2640376
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6162
    Post był raportowany. Zamknąłem.

Podsumowanie tematu

✨ Problem polega na braku możliwości wpisania litery "ć" na jednym koncie użytkownika w systemie operacyjnym, podczas gdy na innym koncie na tym samym komputerze funkcja działa poprawnie. Sugerowano sprawdzenie ustawień języka klawiatury, zwłaszcza wyboru polskiego układu programisty, dostępnego na pasku zadań obok zegara. Wskazano również na potencjalne konflikty ze skrótami klawiaturowymi przypisanymi do karty graficznej, które mogą blokować wpisywanie znaków diakrytycznych. Problem może wynikać z indywidualnych ustawień konta użytkownika lub konfiguracji systemu po reinstalacji. Zaproponowano konsultację z FAQ forum oraz odnośnik do podobnego wątku, jednak brak jednoznacznego rozwiązania w dyskusji. Wątek został ostatecznie zamknięty.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA