logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Program Word - nie mozna napisać litery ć - a mozna c

xawier 06 Mar 2006 14:39 17529 6
REKLAMA
  • #1 2381598
    xawier
    Poziom 29  
    Ocena: 70
    Witam, byłem ostatnio u wujka, który kupił sobie nowy komputer i zauważył coś ciekawego. Mianowicie nie może napisać literki ć.
    Literę c można i resztę = ń,ó,ł,ś,ż,ź. Spotkaliście się z takim przypadkiem? Ja stawiam na klawiaturę a wy? Jest możliwe, że coś nie tak z programem? Miał ktoś taki problem?

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2381616
    Zdzicho
    Poziom 25  
    Ocena: 71
    wypadałoby sprawdzić czy sterowniki od karty graficznej nie wykorzystują skrótu Ctrl-c bywa tak ze sterownikami ATI. Po prostu trzeba wyłączyć.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 2381671
    xawier
    Poziom 29  
    Ocena: 70
    Przypomniałem sobie, że ja tak miałem jak zainstalowałem wszystkie wodotryski ATI i wariowało gg. Po wywaleniu działa ok. Jak się okaże że klawiatura dobra to trzeba będzie sprawdzić w programach.

Czekamy na dalsze opisy takich przypadków.

Pozdrawiam.
  • #6 2386588
    tarzan107
    Poziom 20  
    Ocena: 40
    Witam.
    Miałem to samo.ATI Radeon9550,na oryginalnych sterownikach.
    Pomogło odinstalowanie sterowników i zainstalowanie sterowników Omegi.
  • REKLAMA
  • #7 2387220
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    Post kolegi Wieśniaka jest zamykającym dyskusję. Temat zamykam.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem polega na niemożności wpisania polskiej litery "ć" na nowym komputerze, podczas gdy inne polskie znaki diakrytyczne działają poprawnie. Podejrzenia skierowano na klawiaturę oraz oprogramowanie. W dyskusji wskazano, że przyczyną może być konflikt skrótu klawiaturowego Ctrl+C z oprogramowaniem sterowników karty graficznej ATI, które może blokować wpisanie tej litery. Rozwiązaniem okazało się odinstalowanie oryginalnych sterowników ATI i zainstalowanie alternatywnych sterowników Omega, co przywróciło poprawne działanie klawiatury i umożliwiło wpisywanie litery "ć". Problem dotyczył m.in. karty ATI Radeon 9550.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA