logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy zasilacz Fortron 350W wystarczy do zestawu z P4 2.8 i Radkiem 9800?

chrisso 20 Maj 2006 10:49 1426 3
REKLAMA
  • #1 2644378
    chrisso
    Poziom 1  
    Witam wszystkich i mam pytanie:

Czy Fortron 350 uciągnie następujący zestaw:

płyta GA--8I945GMF
    procesor - P4 2,8
    pamięć - 1GB
    dyski - 3 sztuki (Caviar - 120, Samsung - 160 i 250)
    grafika - Radek 9800
    karta tv - Philips
    muza - zintegrowana na płycie (więc chyba nie ma znaczenia)

Oczywiście, z jakąś perspektywą podkręcenia tego powiedzmy o 30%lub ew. zmiany procka w przyszłości na szybszy.

Mam to co wyżej na Asusie P4 z tym że z grafiką Radek 9550 i Celeronem 2.0, ale sie przsiadłem do nowej budy z lepszą płytą i prockiem. Do tej pory ciągnie to wszystko jakiś noname 300 W i nie miałem problemów, chociaż karta jest podkręcona o jakieś 30%.
    Tam mam już zamontowaną Akygę 400 ale wyje niemiłosiernie, chociaż jest to model Silent (jakby nie był silent, to chyba trzeba by było trzymać kompa w szafie albo w innym pokoju). Z opinii użytkowników wynika, że Fortrony są ok, tylko chodzi mi o moc. Nawet kupiłbym może 400-kę, ale ma kabelek 20-pinowy, a moja płyta ma już 24. Będę wdzięczny za sugestię, tylko proszę nie polecać mi sprzętu za kilkaset zł, bo ten temat już przerobiłem.;-)
  • REKLAMA
  • #2 2644590
    nowick
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    Minimalna moc zasilacza dla P4/Athlon 64 to 350 W - Fortrony są uważane za zasilacze ze średniej półki.....
    po co ci aż 3 dyski twarde ?? Co ty filmy na kompie zapisujesz :)
    W każdym razie to czy ten zasilacz da radę czy nie dowiesz się jak uruchomisz z nim komputer - najwyżej ci się spali zasilacz, Fortrony to nie są takie zasilacze, że coś uszkadzają jak wysiadają- przynajmniej na ogół :)
  • REKLAMA
  • #3 2644780
    conQeror
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4
    Witam

Ja na twoim miejscu kupił bym coś mocniejszego i z wyższej półki. Osobiście nic nie mam do fortrona ale jakoś mnie ta firma nie przekonuje. Ja u siebie mam przy P4 3,0GHz radku 9550 (50% podkręcony)1 dysku twardym nagrywarce dvd i 2x256mb ramu chiefteca 420HPC. Cisza stabilność i spokój że nic się niestanie.

Pozdrawiam
REKLAMA