logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kolumny STX sprzedam.

ALTUS 140 20 Maj 2006 12:48 1320 6
REKLAMA
  • #1 2644782
    ALTUS 140
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Sprzedam kolumny STX&tonsil, moc 100W, głośnik niskotonowy 25cm, głośnik wysokotnowy Tonsil możliwy wybór GDWK lub GDWT. Więcej szczegółów pod numerem GG 9900134 bądź pod adresem soundterminator(_at_)tlen.pl ,ewentualnie odpowiem na forum. Odbiór osobisty na terenie krakowa, poniżej zdjęcia. Ewentualnie mogę wykonać inne kolumny na tych glośnikach wedle indywidualnych upodobań. Oto zdjęcie i wykres przenoszenia niskich częstotliwości http://img106.imageshack.us/my.php?image=00040451tk.jpg http://img92.imageshack.us/my.php?image=spl1vc.jpg
  • REKLAMA
  • #2 2645197
    Logan
    Poziom 30  
    Ocena: 121
    Dziura w pasmie ladna musi byc....
  • REKLAMA
  • #3 2645376
    ALTUS 140
    Poziom 17  
    Nie jest tak tragicznie, średnie sie nie zmieściły niestety, bude można zrobić nową bo to nie problem :) Ta miała być w założeniach na szerokopasmowce.
  • REKLAMA
  • #4 2645577
    Logan
    Poziom 30  
    To ile kolega chce za te kolumny ? Ten niskotonowiec to jaki model ?
  • #6 2646074
    Logan
    Poziom 30  
    Tragedia :D Nie dziwie sie ze sprzedaje... ciekawe tylko w jakiej cenie.
  • REKLAMA
  • #7 2647913
    ALTUS 140
    Poziom 17  
    Czy taka tragedia? Grają napewno lepiej niż tzw. "odwalone tuby" z allegro, wytrzymałość mocowa też jest spora :) Nie grają źle ale mam je podłączone równolegle z Altusami 140 i niedawno dostałem Altony 110, jak je zregeneruje to te nie będą mi potrzebne dlatego sprzedaje, cena 110zł/2szt.(tyle wyjdzie mnie regeneracja).

Podsumowanie tematu

✨ Na forum oferowane są kolumny głośnikowe STX i Tonsil o mocy 100W, wyposażone w niskotonowy głośnik 25 cm oraz wysokotonowy głośnik Tonsil, z możliwością wyboru między modelami GDWK lub GDWT. Autor udostępnił zdjęcia i wykres przenoszenia niskich częstotliwości. Dyskusja porusza kwestie charakterystyki pasma przenoszenia, gdzie zauważono przerwę w paśmie średnich tonów, co wynika z konstrukcji obudowy i zastosowanych głośników szerokopasmowych. Pojawiły się pytania o cenę (ustalona na 110 zł za dwie sztuki) oraz o dokładne modele głośników niskotonowych, wskazując na model STX 25 cm dostępny na stronie producenta. Wskazano, że zastosowany niskotonowiec jest mniej optymalny („złom”), a alternatywny model mógłby lepiej odtwarzać niskie i wysokie tony. Autor podkreślił, że kolumny grają lepiej niż tanie tuby z aukcji internetowych i mają solidną wytrzymałość mocy, jednak sprzedaje je z powodu posiadania innych, regenerowanych modeli Altus 140 i Alton 110. Możliwa jest także realizacja kolumn na zamówienie z wykorzystaniem tych głośników.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA