fajnie że się ktoś wreszcie się domyślił że istnieje ogromna różnica pomiędzy 24c16 a 28c64 i oczywiście modelem radia.
pamieć ma 32 piny i nie jest wskazane ciągle ją wkładać i wyjmować
więc prosił bym nie robić sobie żartów ze bin kolegi napewno będzie pasował do tego radia FISZER
Właśnie Fiszer- powinieneś od tego zacząć, moglibyśmy porównać.
A tak z ciekawości - na podstawie jakiej przesłanki doszedłeś do wniosku, że ktoś z nas potwierdził, że bin Oriona jest OK?
witam panów i z góry przepraszam jeśli wprowadziłem kogoś w błąd ale tak to miałem opisane w każym bądz razie nie zrobiłem tego celowo a tak na marginesie to wczoraj byłem pewien że bin jest ok. a po przeczytaniu tej dyskusji już nie jestem pewien poprostu nie zwruciłem uwagi na rodzaj pamięci zastosowanej w ccr700 jeszcze raz sorry
✨ Dyskusja dotyczy lokalizacji kodu w pamięci EPROM 28C64 w radiu PHILIPS CCRT 700. Pojawiły się wątpliwości dotyczące zgodności plików binarnych z różnymi modelami pamięci (24C16 vs 28C64) oraz modeli radii (CCRT 700, CCR 600, CAR 400). Podkreślono, że pamięć 28C64 ma 32 piny i nie jest wskazane jej częste wyjmowanie. Sugerowano odczytanie oryginalnej zawartości pamięci w celu porównania i uniknięcia błędów. Wskazano również na dostępność programatora do 28C64 na forum elektrod. Dyskusja podkreśla konieczność precyzyjnego doboru plików binarnych do konkretnego modelu radia i typu pamięci EPROM. Wygenerowane przez model językowy.