logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

28PW6305/58 A10E - Czy procesor v1.2 zastąpi v1.0? Problemy z UHF i Euro

sermarek 22 Maj 2006 17:48 1755 5
REKLAMA
  • #1 2652537
    sermarek
    Poziom 16  
    Ocena: 33
    Z telewizorem jest następujący problem: brak pasma UHF, nie działają wejścia Euro, jest tylko format 16:9, rozjechana geometria, brak możliwośći ustawienia opcji w trybie serwisowym. Posprawdzałem wszystkie napięcia, przebiegi - podejrzenie padło na procesor sterujący. I tu pojawia się pytanie: na procesorze jest naklejka z nr: v1.0, niestety nigdzie nie ma go w ofercie. Jest natomiast wersja v1.2 (lewandowscy) do tego chassis: A10E EP2. Czy można go zastosować zamiast tego v1.0, czy wymienić pamięć na czystą razem z procesorem? Z góry dziękuję za sugestie. Marek
  • REKLAMA
  • #2 2653159
    Martin-H
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    u panasonic i thomson 1.2 to znači last version drive soft (in flash or eprom)(u thomson tx807c se liší (different) verze 1,0 a 2,20 jen (only) v nastavení (adjust) v service menu.

a eeprom - jest ok ?? zkusil jsi novou (rewrite ??)
  • REKLAMA
  • #3 2654950
    sermarek
    Poziom 16  
    Dziękuję za zainteresowanie. Jak jest w innych telewizorach to też wiem, ale pytałem o konkretny model Phillipsa bo z nim mam problem a nie chcę się naciągać na niepotrzebne wydatki. Marek
  • REKLAMA
  • #4 2669259
    na kozlowce
    Spec od TV
    Ocena: 23
    tak należy wymienić pamięć!!! czy wcześniej tv się blokował(sam wyłączał bez możliwości załączenia pilotem?),przestawał reagować na pilota?procesor można założyć inny, sam to wielokrotnie robiłem(otrzywiście troche inny program).procki dostępne:AKISS ul.Zakopiańska 85.tam zawsze biorę są zawsze OK.regeneruje te moduły dla tej firmy czyli troche już ich "przerobiłem",powodzenia!!!
  • REKLAMA
  • #5 2674808
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2351
    Tak można tylko te w Akis chyba nie maja polskiego menu i ile dobrze pamiętam.Wgraj sobie do nowej pamieci którą wlutujesz wsad będzie łatwiej i szybciej wszystko poustawiać bo troszkę zabawy Ciebie czeka.
  • #6 2901094
    sermarek
    Poziom 16  
    Telewizor został naprawiony przez wymianę procesora i pamięci. Usunęło to jego wszystkie dolegliwości co potwierdza jego uszkodzenie. Marek
REKLAMA