logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z głośnikami do kina domowego firmy manta

lyli 23 Maj 2006 10:56 1250 4
REKLAMA
  • #1 2654719
    lyli
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Są to głośniki manta klasyczny układ 5.1 wszystkie głośniki drewniane subwoofer aktywny.Od dłuższego czasu mało i ich użytkowałe i wczoraj chciałem obejrzeć filma i po włączeniu w głośnikach słysze buczenie ale dzwięk wszystko działa regulacja itp.tylko słychać buczenie.Odłączyłem DVD od tych głośników ale przydźwięk nadal jest. Podejżewam kondensatory przy zasilaczu ale chciałbym się dowiedzieć czy ktoś miał taki problem i jak go rozwiązał.Proszę o odpowiedź.

Pozdrowienia.
  • REKLAMA
  • #2 2655129
    adamjur1
    Poziom 42  
    Ocena: 996
    Może w czasie nieużywania ( a pewnie były właczone do sieci 230V ) było jakieś przepięcie lub wyładowanie atmosferyczne które przez sieć energetyczna "wlazło" do tego urządzenia i narobiło szkód.
    Musisz "optycznie" zbadać elektronike może będzie coś widać..........
    Pozdr.J.
  • REKLAMA
  • #3 2655355
    Andiv
    Poziom 32  
    Ocena: 451
    A może po prostu uszkodzone kable połączeniowe ?
  • REKLAMA
  • #4 2655448
    lyli
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Panowie poszedłem do znajomego elektronika i okazało się że sprzęt przy 220V zaczyna buczeć po przekroczeniu tej bariery tak jak 225V buczenie ustaje wniosek w mieszkaniu mam zbyt niskie napięcie i sprawdziłem rzeczywiście jest nawet 218 V ,doszedliśmy do wniosku że trafo które zasila przedwzmacniacz może nie wyrabiać moje pytanie czy jeśli dam większe kondensatory to coś pomoże .Proszę o wszelkie sugestie bo sprzęt mam prawie 2 lata i niemiałem z nim wcześniej problemów.Dodam że wszystkie kondensatory zasilające sprawdzone i są ok.

Pozdro.
  • Pomocny post
    #5 2655557
    Andiv
    Poziom 32  
    Ocena: 451
    Kondensaory nic nie dadzą. Według praawa w sieci ma być 230V. Na wstępie ochrzaniłbym energetyków. Po to są aby coś z tym zrobić. Jak nie chcesz sie ciagać, to proponowałbym dowinąć kilka zwoi do wtórnego uzwojenia transformatora. pozdro
REKLAMA