logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VCR Samsung SV9000 - brak obrazu mimo wymiany głowicy, co dalej?

c_kryst 23 Maj 2006 21:12 979 5
REKLAMA
  • #1 2656533
    c_kryst
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Na początku był obraz z zakłóceniami (regulacja na rolkach nic nie dała) po jakimś czasie nic już nie było widać. Zmieniałem głowicę na nową ale dalej nic. Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 2656609
    Stanisław2003
    Poziom 28  
    Ocena: 49
    A po jaką chol...ę bierzesz się za regulacje rolkami bez dokładnej analizy co sie dzieje?!!!.Teraz jesteś zapętlony bo masz może dwa uszkodzenia powodujące ten sam efekt.Za samo kręcenie rolkami bez pomyślunku powinni dawać 20 lat odsiadki bez prawa skrócenia wyroku!!
  • REKLAMA
  • #3 2657864
    picia22
    Poziom 27  
    Ocena: 80
    przedewszytskim kolega ma racje sam se nagrzebałes,ale przedwszystkim brak obrazu niemusi być spowodowany uszkodzeniem głowicy i mechaniki, zacznij od sparawdzenia zasilacza czy wszytkie napięcia są ok ' oraz weż schemat i zobazc czy wszytkie układy są dobrze zasilane,
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 2699037
    c_kryst
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Dzięki za rady. Rolkami kręciłem po to aby zlikwidować pasek zakłóceń. Niestety nadal nie udało mi się zdobyć schematu. Jak ktoś ma to proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #5 2702661
    picia22
    Poziom 27  
    Ocena: 80
    nadal nienapisałeś czy sprawdziłes napiecia ,przedwszytskim jesli sprzet jest wiekowy wymien kondzie w zasilaczu
  • #6 2702734
    reflexone::..
    Poziom 15  
    Ocena: 13
    Witam, kiedyś spotkałem się z uszkodzeniem taśmy połączeniowej głowic wizyjnych. Obraz ruszał, mrugał i robił inne cuda na kiju. Okazało sie, że mechanizm wpadając w wibracje ruszał rzeczoną taśmą, co doprowadzilo w koncu do utraty wizji.
REKLAMA