Witam, mam następujący problem. Mam telewizor SAMSUNG CK-5322Z, jakiś czas wszystko bylo pieknie i ładnie działał ale ostatnio coś się popsuło. Chciałem wlaczyc go pilotem, nie reagował, próbowałem uruchomić guzikiem na obudowie ale też nie reagował. Jedynie zapalała się na chwilę dioda sygnalizująca zasilanie, po czym powoooli gasła, i telewizor nie reagował na nic. Odłączyłem go z prądu, postał tak około godziny, z ciekawości włączyłem go drugi raz, tym razem niby wszystko ok, włączył się, zadziałał, pokazał się obraz i wszystko było ok - około pół minuty, pozniej obraz zaczął powoli skakać, falować, kurczyć sie, i po kolejnych kilkunastu sekundach na środku ekranu widziałem tylko obraz tv z wyswietlonym numerem kanału - cały obraz miał około 10 x 10 cm wielkości, chwilę poźniej obraz zniknął, kineskop zgasł, i dioda znów pooowoooli zgasła. Telewizor ponownie nie reagował na bodźce. Jak myślicie co mogło sie zepsuć? Kumpel zasugerował że mógł to być trafopowielacz, czy to możliwe? jeśli tak to czy mozna jakos sprawdzić czy ten w telewizorze jest faktycznie zepsuty (czy też moze to cos innego), i jaki jest ewentualny koszt nowego elementu. Prosze pomóżcie.
pozdrawiam
ToMaY_GaNgStA
(?)(?) – ozdobniki ?
Nie używaj dużych liter w tytule. [h]
pozdrawiam
ToMaY_GaNgStA
(?)(?) – ozdobniki ?
Nie używaj dużych liter w tytule. [h]