logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Laser JVC KD SH 99 - czyta płyty tylko przez jakiś czas

cdtomekr 27 Maj 2006 22:03 1182 1
REKLAMA
  • #1 2670331
    cdtomekr
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam, mam radyjko JVC KD SH 99 i mam problem wymieniłem laser bo stary przestał czytać i włożyłem nowy jest tam KSS 710A wszystko jest prawie ok tyle, że po około po nie całej godzinie przestaje czytać (chyba jak się nagrzeje) przełącze na radio czy wyłącze w ogóle i włącze z powrotem po około pół godziny i znowu czyta przez jakiś (niedługi czas ok. niecałej godz.) podkręciłem laser o niecałe ćwierć obrotu i teraz czyta około dwóch godzin potem zaczyna przerywać, co może być przyczyną ???
    Pomocy:cry:
  • REKLAMA
  • #2 2670729
    dalmatynczyk
    Poziom 12  
    Moc lasera w nowych głowicach ustawiona jest fabrycznie i nie należy jej zmieniać,bo możemy znacznie skrócić żywotność. To, że po pewnym czasie nie czyta płyt nie musi być spowodowane wadliwą głowicą (nie należy tego wykluczyć) lecz innymi uszkodzeniami.Najczęstsze uszkodzenia to: uszkodzony silnik napędu płyty, uszkodzona cewka trakingu, dodam tylko że przy tego typu uszkodzeniach nadmiernie nagrzewają się drivery (końcowe wzmacniacze) w efekcie spada ich sprawność regulacji.
REKLAMA