logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

JVC KD-SH99R problem z czytaniem płyt jak jest zimne !

tiesto851 27 Lis 2006 18:30 1436 2
REKLAMA
  • #1 3269554
    tiesto851
    Poziom 13  
    Ocena: 10
    Witam, posiadam radio JVC KD-SH99R i mam z nim problem, mianowićie jak były wakacje i było ciepło to radio było ok, gdy wsiadałem rano do samochodu i właczałem radio jak było jeszcze zimne to czytało płyte która była w środku bez problemu ale jak np chciałem odrazu zmienić płyte to był juz problem, radio oddwało płyte i przyjmowało nową ale nie dało rady jej przeczytać (świerza płytka) gdy wkładałem ta płytke która wcześniej siedziała w radiu i którą czytało też jej nie chce przecztać a po przełączeniu na radio FM i ponownym powróceniu na CD nie było juz CD tak jak by radio nie miało nic innego oprócz radia i AUX, po 15 minutach słuchania radia FM problem znikał i radio czytało wszystkie płyty jak trzeba, można wtedy powiedzieć ze sie rozgrzało. Teraz gdy jest dosyć zimno a mój samochód stoi na podwórku przez noc żeby posłuchać CD trzeba posłuchać radia FM z 40 minut jak nie wiecej bo teraz nawet nie czyta odrazu płyty która siedzi w środku i to zaczeło mnie denerwować troche. W serwisie powiedzieli mi że to może być zimny lut na procesorze radia bo działą dopiero jak sie nagrzeje, ale ostatnio zrobiłem coś takiego że radio odłączyłem od zasilania wogóle i po 5 minutach podłączyłem, i odziwo zaczeło czytać płyte odrazu a było zimne nie odpalane całą noc ale jak ją wyjąłem i włozyłem spowrotem to dalej to samo wiec znowu odłączyłem radio na 2 minuty i znowu zaczeło czytac płyte, oczywiście zresetowały sie wszystkie ustawienia i teraz już nie mam pojecia co z tym radiem zrobić. Może ktoś ma jakiś pomysł ??
  • REKLAMA
  • #2 3273638
    marsens
    Poziom 22  
    Ocena: 8
    najbardziej możliwe zimne luty tak jak ci mówiono w serwisie ale bardziej obstawialbym układ od CD ale skoro był i problem z widzeniem źródeł w radiu to nie wykluczam procesora głównego ale najlepiej jakbyś coś posprawdzał i podał jakieś napięcia
  • #3 3273771
    tiesto851
    Poziom 13  
    Ocena: 10
    To by było troche trudne bo to takie radio co praktycznie ma tylko 2 czesci , 1 to mechanizm z laserem itp a drógi to płytka z koncówkami mocy, pozatym to ja nawet nie wiem co i jak mam mierzyć, myśle że dam je do wygrzania moze to coś pomoże.
REKLAMA