logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć ryglowanie w Ford Mondeo 94 do pilota alarmu?

danielkoz 27 Maj 2006 23:22 1938 5
REKLAMA
  • #1 2670648
    danielkoz
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Witam!!! Mam pytanie jak zrobić ryglowanie w mondeo 94 Z kluczyka działa mniej więcej tak że
    1- ruch kluczykiem otwierający
    2- zamknięcie
    Zamek zamyka się podwójnie i pika
    Jak podłączyć żeby dzaiło się tak z pilota alarmu
    Możej akiś sterownik (alarm jest tylko 2 przyciski i ewentualnie pilot do imobilajzera) POzdro!!!
  • REKLAMA
  • #2 2674933
    Zbych034
    Poziom 39  
    Ocena: 1417
    Proponuje sterownik centralnego zamka Jeden impuls z centralki alarmowej zamyka dwa otwiera czyli mozna podłaczyc nawet pod wyjscie kierunkowskazów choc wiekszosc centralek alarmowych ma odpowiednie wyjscie do sterowania Powodzenia
  • REKLAMA
  • #3 2675451
    homag
    Poziom 14  
    Ocena: 14
    walczyłem z tym problemem
    i wygląda to tak musiałbyś dorobić mały układzik który by po wciśnięciu pilota załączał najpierw na chwilkę krańcówke od ryglowania i dopiero wtedy podawał sygnał do zamknięcia drzwi.
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 2675654
    danielkoz
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Może mi ktoś pokazać taki schemacil lub jakiś pomysł na kartce???
  • REKLAMA
  • #5 3744712
    @scorpio@
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam,

Mam podobne pytanie jak kolega który zakładał ten post, najbardziej zależy mi na jakimś schemacie lub dokładniejszym opisie. W jaki spoóob podłączyć uniwersalny sterownik z pilotem radiowym (jaki model wybrać ?) do fabrycznego alarmu w Fordzie Mondeo 95`. Orginalnie posiada jedynie zamykanie kluczykiem, i jedynie w ten sposób można go uzbroić.

Pozdrawiam
  • #6 3745989
    fructon
    Poziom 33  
    Ocena: 982
    poniewaz do podwojnego ryglowania sluzy osobny silniczek w zamku to dobrym wyjsciem jest zastosowanie alarmu z dodatkowym kanałem transmisji wtedy sam bedziesz decydował czy zamek ma sie zamknac normalnie czy tez z dodatkowym ryglowaniem
REKLAMA