logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

GeForce 2 MX200 - zawieszanie się komputera po instalacji sterowników

ginro 28 Maj 2006 16:38 1374 7
REKLAMA
  • #1 2672735
    ginro
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    Mam problem z kartą geforce 2 mx200. Po zainstalowaniu sterowników komputer zawiesza się. W czasie uruchamiania windows w momencie ładowania sterowników, komputer przestaje odpowiadać pasek postempu nagle staje. Gdy instaluje sterowniki na uruchomionym już windowsie, w momencie instalacji, ekran gaśnie i pojawia się migający kursor w górnym rogu ekranu. Próbowałem instalować inne niż podstawowe sterowniki, przy każdym z nich dzieje się to samo, karta działa tylko na uniwersalnym sterowniku VgaSave. Przekładałem kartę do innych komputerów, zawsze jest to samo.
    Czy ktoś spotkał się z takim problemem?
    Co może powodować tego typu zachowanie karty?
    To jest dosyć stara karta ale się do niej przzwyczaiłem i chciałbym jeszcze z niej pokożystać.
  • REKLAMA
  • #2 2672780
    magir
    Poziom 29  
    Ocena: 379
    Ta sytuacja to się pokazała teraz ( czyli że przedtem działała bez zarzutu ) czy po przełożeniu jej do nowej płyty głównej.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2672888
    ginro
    Poziom 16  
    Karta działała jakiś czas bez wentylatora, wyjełem ją przed instalacją windowsaXP sp2 (wcześniej był SP1), założyłem wentylator, Inatalacja przebiegła bez problemu, przy pierwszym uruchomieniu komputer się zawiesił, pomaogło tylko wyłączenie sterownika.
  • REKLAMA
  • #4 2672917
    sdm
    Poziom 2  
    zmien sterowniki, moze uzywasz najnowszych?
    z najnowszymi sa czesto problemy w starych kartach (sam mam gf2mx200 w starym pc i musialem zainstalowac stare detonatory)
  • REKLAMA
  • #5 2673013
    ginro
    Poziom 16  
    Karta zawiesza się na standardowych sterach windowsa, one chyba nie są zbyt nowe
  • #6 2673359
    mat_ed
    Poziom 43  
    Ocena: 268
    Wyciagnij karte ze slotu AGP przeczysc styki. Jesli w BIOS-ie masz opcje "Assign IRQ for VGA" ustaw ja na enabled.
  • #7 2681321
    ginro
    Poziom 16  
    Wyciągnołem, przeczyściłem i dalej to samo
    w biosie niema opcji "Assign IRQ for VGA"
    co jeszcze mogę zrobić aby karta zaczeła w pełni działać?
  • #8 2895158
    ginro
    Poziom 16  
    temat zamykam

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy karty graficznej GeForce 2 MX200, która powoduje zawieszanie się komputera po instalacji sterowników. Podczas uruchamiania systemu Windows XP SP2, w momencie ładowania sterowników, komputer przestaje odpowiadać, a pasek postępu zatrzymuje się. Próby instalacji różnych sterowników, w tym standardowych Windows, kończą się tym samym problemem – ekran gaśnie, a pojawia się migający kursor. Karta działa jedynie na uniwersalnym sterowniku VgaSave. Przełożenie karty do innych komputerów nie rozwiązało problemu. Sugerowano zmianę sterowników na starsze wersje, czyszczenie styków karty w slocie AGP oraz sprawdzenie ustawień BIOS, zwłaszcza opcji "Assign IRQ for VGA", która jednak nie była dostępna. Pomimo tych działań problem pozostał nierozwiązany.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA