logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schemat oscyloskopu C1-99 – gdzie znaleźć dokumentację serwisową?

stefan1510 28 Maj 2006 18:05 2221 9
REKLAMA
  • #1 2673031
    stefan1510
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Poszukuje schematu oscyloskopu C1-99 , posiadam opis techniczny i instrukcje eksploatacji. SM

!!! Podaj markę, symbol i
    rodzaj urządzenia w temacie !!!
    Posty bez powyższego w tytule, następnym razem, będą przenoszone do KOSZA. [h]
  • REKLAMA
  • #3 2676438
    stefan1510
    Poziom 2  
    Dziękuje serdecznie za chęć pomocy,
    ale potrzebuje schemat konkretnie
    schemat C1-99. SM
  • REKLAMA
  • #4 2676527
    oldboy
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 539
    stefan1510 napisał:
    Dziękuje serdecznie za chęć pomocy,
    ale potrzebuje schemat konkretnie
    schemat C1-99. SM

A jaki schemat jest pod wskazanym linkiem?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 2679959
    stefan1510
    Poziom 2  
    Witam!
    Jestem pewny , że jest to schemat innego oscyloskopu. Oscyloskop C1-99 to dwu-strumieniowa maszyna i inne elementy
    elektroniczne ma "na pokładzie". SM.
  • #8 2680183
    rubens
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 301
    Miałem około pięciu C1-99 w swoich rękach i do wszystkich pasował TEN schemat.

W sieci dostępnych jest kilka wersji schematów ale "zawartość" jest taka sama .

Jak radzi OLDBOY zamieść zdjęcie lub spisz dokładnie symbol.
    poniżej zdjęcie oscyloskopu do którego pasuje schemat
    ZABRANIA SIĘ UMIESZCZANIA W TYM DZIALE JAKICHKOLWIEK ZAŁĄCZNIKÓW --> OGŁOSZENIA.
  • #9 2697296
    stefan1510
    Poziom 2  
    Witam!!!
    Dziękuje za adres ruskiej strony -o to chodziło !
    Nareszcie mam właściwy schemat.
    Pozdrawiam. SM
  • #10 2697637
    oldboy
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 539
    stefan1510 napisał:
    Witam!!!
    Dziękuje za adres ruskiej strony -o to chodziło !
    Nareszcie mam właściwy schemat.
    Pozdrawiam. SM

Porównałem oba schematy, ten z Elektrody i ten z rosyjskiej strony - z fabryczną dokumentacją, którą posiadam osobiście.
    Stwierdzam, że oba są skanowane z dokumentacji którą posiadam, przy czym skan na Elektrodzie jest w lepszej jakości oraz bardziej przyjazny dla serwisanta.
    Nie wiem na jakiej podstawie autor tematu doszedł do takiego wniosku, śmiem twierdzić, że kierował się sobie tylko znanymi pobudkami, niekoniecznie chlubnymi.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Poszukiwano schematu serwisowego oscyloskopu C1-99. Początkowo podany link prowadził do schematu, który autor uznał za inny model, gdyż oscyloskop C1-99 jest urządzeniem dwu-strumieniowym o specyficznej budowie elektronicznej. Wskazano jednak rosyjską stronę z dokumentacją, gdzie dostępny jest właściwy schemat C1-99. Porównanie schematów z Elektrody i rosyjskiej strony z oryginalną dokumentacją fabryczną wykazało, że oba schematy są skanami tej samej dokumentacji, przy czym wersja z Elektrody jest lepszej jakości i bardziej przyjazna dla serwisanta. Zalecano również zamieszczenie zdjęcia lub dokładnego symbolu tabliczki znamionowej w celu potwierdzenia modelu. Ostatecznie użytkownik potwierdził, że dzięki rosyjskiej stronie uzyskał właściwy schemat serwisowy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA