logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wejść w tryb serwisowy telewizora Sony KV-X255 1K?

waldo 29 Cze 2002 14:50 1519 6
REKLAMA
  • #1 22780
    waldo
    Poziom 23  
    Ocena: 54
    witam wszystkich .potrzebuję tryb serwisowy do tego telewizorka (jeżeli posiada takowy )
  • REKLAMA
  • #2 22813
    msi
    Poziom 17  
    Ocena: 6
    OBAWIAM SIĘ ŻE W AE-1C NIE MA TYPOWEGO TRYBU SERWISOWEGO........ :)
  • REKLAMA
  • #3 22814
    DWAserwis
    Poziom 29  
    Ocena: 51
    tryby serwisowe :lol: PRKi na module J1 (tylna płytka z eurozłączami)
    kilka sztuk na płycie D (głównej) i cała masa zwór lub innych elementów do wymiany (zaznaczone gwiazdkami w serwisówce) a zmiany systemów pracy i podziału odbieranych kanałów (BG,DK,J,AUS,D2M.....) zwory i rezystory na module A (pcz+głowica) :o I WYMIANA WSZYSTKICH GORĄCYCH ELEKTROLITÓW w szczególności 680uF i 4 x 1500uF
  • #4 22817
    msi
    Poziom 17  
    Ocena: 6
    dwaserwis!!! :lol: nieżle!dodać należy jeszcze 2200uF.Ale typowym trybem serwisowym bym tego nie nazwał. :wink:
  • REKLAMA
  • #5 22867
    waldo
    Poziom 23  
    :oops: wiem już że popełniłem gafę ,ale nie mam tego TV u siebie a u klienta nie rozkręcałem .Postanowiłem więc zasięgnąć rady kolegów serwisantów . A tak wogóle to ma taki objaw że ma tylko czerwony kolor .Dzięki za informacje ,pozdrowienia
  • REKLAMA
  • #7 23836
    waldo
    Poziom 23  
    Uff ,telewizor przytargany .Wyszło na to że uszkodzony jest kinekop . Próbowałem różnych metod sprawdzania opisanych tutaj .Próbowałem też zregenerować to jedno działo ale bez rezultatów .Kosz .Dzięki ,pozdrawiam wszystkich

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy możliwości wejścia w tryb serwisowy telewizora Sony KV-X255 1K. Uczestnicy wskazują, że w tym modelu nie ma typowego trybu serwisowego dostępnego z poziomu użytkownika. Zamiast tego serwisanci stosują fizyczne modyfikacje na modułach elektronicznych, takie jak zwory (PRKi) na module J1 oraz elementy na płycie głównej (płyta D) i module A (płytka z głowicą i tunerem), które wpływają na system pracy i odbiór kanałów. Zalecane jest także wymienianie elektrolitów o pojemnościach 680uF, 1500uF i 2200uF ze względu na ich wiek i wpływ na działanie urządzenia. Autor zgłaszał problem z wyświetlaniem tylko czerwonego koloru, co zostało zinterpretowane jako uszkodzenie balonu kineskopu. Po dalszej diagnostyce okazało się, że uszkodzony jest kineskop, którego regeneracja nie przyniosła efektu, co skutkowało koniecznością wycofania telewizora z użytku.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA