Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Fibaro Fibaro
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

czujnik temp. silnika lanos 1.6dohc

wojtekryba 30 Maj 2006 11:28 4116 9
  • #1 30 Maj 2006 11:28
    wojtekryba
    Poziom 32  

    auto jak w temacie,problem z uruchomieniem silnika po postoju pow. 8h
    podejrzenie pada na czujnik temperatury.
    W zwiazku z powyższym pytanie o oporność tegoż czujnika na zimnym?
    (dwupinowy czujnik do ECU)

  • Fibaro
  • #2 30 Maj 2006 21:27
    cobraa
    Poziom 27  

    A czemu masz podejrzenie ze to on? Odczytales pamiec? Odlacz czujnik i sprawdz po 8h

  • Fibaro
  • #3 31 Maj 2006 09:33
    wojtekryba
    Poziom 32  

    kontrolka nie świeci, czy mimo to mogą być błędy w pamięci?
    czy to cudo da się wybłyskać?

  • #4 31 Maj 2006 10:06
    robmaz
    Poziom 20  

    chciałem dać diagram czujnika temp. ale nie wiem jak dołączyć załącznjk.dlatego podaję tylko: zimny(20st.C)-3.5kom nagrzany(80st.C)-330om .Można go wybłyskać :zewrzeć piny AiB w DLC

  • Fibaro
  • #5 31 Maj 2006 11:21
    wojtekryba
    Poziom 32  

    robię takie auto pierwszy raz gdzie znajdę DLC?

  • Pomocny post
    #6 31 Maj 2006 11:39
    robmaz
    Poziom 20  

    po prawej stronie pod schowkiem wdesce rozdzielczej lub po prawej stronie nogi kierowcy za radiem

  • #7 31 Maj 2006 14:17
    wojtekryba
    Poziom 32  

    czujnik temp. wymieniony,błędów brak,map-sensor pracuje,
    sonda ok,

    jest lepiej,zapala dobrze ale zimny przy przegazowaniu dusi sie
    po rozgrzaniu ok.
    Może wam coś przychodzi do głowy?

  • #8 02 Cze 2006 22:59
    robmaz
    Poziom 20  

    dzięki za punkty. czy czujnik temp. był uszkodzony?

  • #9 03 Cze 2006 08:27
    wojtekryba
    Poziom 32  

    po włożeniu do zamrażarki (-10°C) pokazywał prawie 8kΩ (????)
    w temp. +10°C miał 1.8kΩ.
    był tani więc go wymieniłem,auto pojechało nie wróciło.

    Dzięki za pomoc.

  • #10 08 Cze 2006 09:36
    wojtekryba
    Poziom 32  

    usterka usunieta ostatecznie
    powodem problemów był uszkodzony regulator ciśnienia paliwa.

TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo