logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung D500 - biały ekran i dźwięk tylko przy częściowym rozsunięciu

edzo1234 01 Cze 2006 12:38 1322 4
REKLAMA
  • #1 2685802
    edzo1234
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    witam mam samsunga d500 na pocztaku nie bylo nic widac na wyswietlaczui(jest bialy) dzwiek dzialal tylko jaj telefon byl w polowie rozsuniety pomyslalem ze to tasma wiec ja wymienilem no i dzwiek juz byl ok ale obazu nadal nie bylo(bilaly wyswietlacz) postanowilem sprobowac z stara tasma wlozylem ja i o dziwo wyswietlacz zacol dzialac ale dzwki byl tylko jak telefon byl rozsuniety w polowie kupilem nowa tasme bo myslalem ze tamta moze przez przydadek uszkodzilem ale 2 tasma to samo dziwek jest a obrazu nie ma. co moze byc nie tak?!
  • REKLAMA
  • #2 2685810
    djmolo
    Poziom 21  
    Ocena: 7
    A jak wyglądają złącza tej taśmy?? Gniazda sprawne ??

Wyczyść je ewentualnie przelutuj na nowo i potem 100% sprawną taśme wsadz i zobacz
  • REKLAMA
  • #3 2685830
    leon.euro
    Spec od GSM
    Ocena: 39
    ostatnio wymieniałem panel w tym czyms;/ czasem miał takie jazdy ze nie właczał sie czasem ze lcd nei działał podegni koncówke tasmy pod takim katem by dobrze stykały sie ze złaczem na plycie i na plycie od lcd...dobrze dopchni i podklej izolacja pozniej by nie poluzowalo sie czasem przy skladaniu...

pozdrawiam leon.
  • REKLAMA
  • #4 2686041
    edzo1234
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    leon.euro napisał:
    ostatnio wymieniałem panel w tym czyms;/ czasem miał takie jazdy ze nie właczał sie czasem ze lcd nei działał podegni koncówke tasmy pod takim katem by dobrze stykały sie ze złaczem na plycie i na plycie od lcd...dobrze dopchni i podklej izolacja pozniej by nie poluzowalo sie czasem przy skladaniu...

pozdrawiam leon.

w starej tasmie(orginalnej) jest taki pasek ktory przechodzi przez cala tasme jakby od uziemienia a w nowej tasmie tego nie ma

ponizej zdjecia
    Załączniki:
    • Samsung D500 - biały ekran i dźwięk tylko przy częściowym rozsunięciu moja.JPG (16.19 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Samsung D500 - biały ekran i dźwięk tylko przy częściowym rozsunięciu orginalna.JPG (16.66 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 2686290
    djmolo
    Poziom 21  
    Ocena: 7
    W swojej prywatnym D500 tez wymieniałem tasme. Tylko wymieniłem i nic wiecej. Sprawdz złącza taśmy aby byłu czyste i upewnij sie ze gniazda na tasmy sa sprawne. Przelutuj je najlepiej i potem wsadz nowa tasme.
REKLAMA