ech a co mi tam, mam dobry dzień dam ci trochę punktów, ale mam nadzieje że wyrośnie z ciebie normalny użytkownik elki a nie kolejny pięciozłotówkowicz. I na resztę powinieneś sobie sam zasłużyć
dzzzzzzieki serdeczne!!!!!!!!!!!!! Jednak sa jeszcze ok. ludziska. Jestem strasznie zielony w lokach ( przedszkolak w tornado dopiero mam 2 dni heh , chociaż wstyd przyznac komis mam od 1,5 roku ale wrescie postanowiłem sie dokształcic mia
em dosc płacenia znajomym z. Jeszcze raz dzieki serdeczne , moze kiedys bede ja mogl pomóc!!!!
Dodano po 13 [minuty]:
mam tylko jeszcze jedno pytanie. toranado kupilem w firmie TELECON http://telcon.pl/pl/ za 450 zl wraz z przeszlo 60 kablami ponoc oryginal ( z tylu mam jakis numer )i jak to jest z tym supportem, mialem dostac login i haslo , a nie dostalem , doslą mi czy mam dzwonic do nich i upominac się?
✨ Poszukiwano polskiej instrukcji obsługi do urządzenia UFS-3 Tornado, która okazała się trudna do znalezienia w internecie. W odpowiedzi udostępniono załącznik z instrukcją oraz link do obszerniejszej wersji dokumentacji na forum elektroda.pl. Problemem było jednak posiadanie odpowiedniej liczby punktów na forum, aby pobrać pliki. Inni użytkownicy pomogli, przekazując punkty, co umożliwiło pobranie instrukcji. Urządzenie UFS-3 Tornado zostało zakupione w firmie TELECON wraz z wieloma oryginalnymi kablami. Pojawiły się pytania dotyczące wsparcia technicznego i dostępu do loginu oraz hasła, które według sprzedawcy miały być dostarczone. Zalecano kontakt telefoniczny z firmą TELECON w celu wyjaśnienia kwestii wsparcia. Wygenerowane przez model językowy.