logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmieniarka płyt Daewoo Leganza 1998 - problem z odczytem trzeciej kieszeni

dafi_poznan 02 Cze 2006 14:00 1361 3
REKLAMA
  • #1 2689631
    dafi_poznan
    Poziom 11  
    mam daewoo leganzę 2.0 dohc +gaz 1998

gy ja kupilem wszystko bylo ok. w wyposazeniu miala ra oryginalne radio daewoo i 5 płytowa zmieniarkę ukrytą w bagażniku :)

jednak ostatnio zmieniarka nie działa.

objawia sie to w ten sposób, iż w momencie gdy przekręcę kluczyk w stacyjce na 1 pozycję to włącza się radio i automatycznie zmieniarka rozpoczyna szukanie płyt w kieszeniach.

normalnie powinno byc tak . patrzy czy mam pierwsza płyta i idzie do drugiej, patrzy czy ma drugą i do trzeciej i tak dlalej.

jednak nie wiem moja zmieniarka nawalila, gdyz dochodzi do 3 kieszeni i sprawdza czy jest plyta. powinna przejsc na 4 kieszeć ale nie chce. rolki zaczynaja mielic w miejscu.

probowalem roznych kombinacji. wkladalem wszystkie plyty, pojedynczo wogole zadnej. ale nic.

pomóźcie :)
  • REKLAMA
  • #2 2689711
    airbob
    Poziom 20  
    Ocena: 14
    Wygląda na to że coś się stało z mechanizmem.
  • REKLAMA
  • #3 2692157
    dafi_poznan
    Poziom 11  
    czyli jedynym sposobem jest mechanik?? nie da rady samemu ??
  • #4 2692703
    airbob
    Poziom 20  
    Ocena: 14
    No jak masz pojęcie o mechanice i trochę doświadczenia z mechanizmami precyzyjnymi to możesz spróbować sam popatrzyć dlaczego "winda"' nie idzie do kolejnej płyty.
    Jeśli nie to proponuję fachowca.
    Tylko nie porozkręcaj tego w kawałeczki i nie zanoś w worku nikt nie lubi takich klientów.
REKLAMA