logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows XP dziwne zachowanie się Iinternet Explorer 6.0

Mariusz_N 02 Cze 2006 21:06 1599 16
REKLAMA
  • #1 2691219
    Mariusz_N
    Poziom 18  
    Ocena: 55
    Witam
    Od kilku dni mam problem z przeglądanie stron internetowych głównie zagranicznych na których są odnośniki do plików PDF. Podczas ładowania się strony lub usiłowania pobrania dowolnego pliku Explorer zgłasza mi komunikat i kończy swoją działalność. Nigdy nie spotkałem się z takimi błędami w XP'ku a nie ukrywam że są mocno drażniące zwłaszcza że występują bardzo często.

Ostatnio doszła jeszcze jedna informacja o błędzie podczas wyszukiwania w Googlach ?

Co to za błąd skryptu w Googlach ?

Jest to wersja licencyjna windows'a XP
    Iinternet Explorer 6.0

Czy jest na to jakaś rada czy czeka mnie ponowna instalacja systemu.
    Dzięki za sugestię
    Pozdrawiam Mariusz N.
  • REKLAMA
  • #2 2691388
    jannaszek
    Poziom 39  
    Ocena: 674
    czeka cię mndz.inn. wklejenie loga z hijack this
  • REKLAMA
  • #3 2691518
    Bogdanor
    Poziom 27  
    Ocena: 32
    hem,tez niekiedy (rzadko ale zawsze na tych samych stronach) miewam w lewym dolnym rogu IE "gotowe ale wystapily bledy na stronie", mysle ze to skrypty JS niekoniecznie napisane pod IE hehe, a jesli chodzi o o pdf, oczywiscie masz jakis czytnik pdf, i skojarzony z tymi plikami ?
    Oczywiscie przeskanuj system , wszystko mozliwe jak sie to mowi.I wklej te logi
  • #4 2691690
    Lestat
    Poziom 18  
    Ocena: 3
    Moim zdaniem jest to problem z apletami java, ale wynikający z zawirusowanego systemu. Też tak mam bardzo częste jak wkradnie mi się jakiś trojan.
  • #5 2691711
    Mariusz_N
    Poziom 18  
    Dzięki za odpowiedź
    Mam wrażenie że problem powstał po ostatniej aktualizacji systemu ale nie jestem w 100% pewien i w zasadzie tyczy się wszystkich stron również Elektrody .

Teraz mam pytanie pod jakim kątem mam przeskanować system? chodzi o wirusy? jeśli tak to raczej jest czysty cały czas działa Kaspersky i co oznacza "wklejenie loga z hijack this" szukałem w necie ale to są sterty danych?

Dziękuję za dalsze sugestie
  • #6 2691747
    jannaszek
    Poziom 39  
    nie nosiedż sobie siedż , wszystko ci się dostarczy
    szukałeś słabo i nie czytasz elektrody -zacznij od samej góry
    założe się że dostaniesz zaraz milion wskazówek od chcących pomagać ,gdzie dostać ,skąd ściągnąć..
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 2691765
    Lestat
    Poziom 18  
    Ocena: 3
    Tak, chodzi mi o wirusy. Kaspersky generalnie jest dość badziewny (też go aktualnie używam) bo potrafi przepuszczać trojany bez żadnego zawiadomienia. Przeprowadź pełne skanowanie komputera, wiem że to dość mozolne ale skuteczne. Ja robię takowe średnio raz na miesiąć, ostatnio robiłem 2 tyg temu, ale wczoraj zorientowałem się, że pliki z dysku mi pouciekały, przeprowadziłem skanowanie, i nagle wykrył mi 36 trojanów!! A Kaspersky nie alarmował!!

Jeżeli to nie pomoże to przeinstaluj internet explorera, a jeśli i to nie pomoże to przeinstaluj Windows, bo raczej nie będzie sensu bardziej się w tym grzebać, a reinstalka systemu nie zajmuje wiele czasu :)
  • REKLAMA
  • #10 2692030
    Mariusz_N
    Poziom 18  
    Dziękuję za porady :!: sorki że moje odpowiedzi są opóźnione ale mam wrażenie że problem nasila się i mam już poważne problemy z oglądaniem stron nawet na Elektrodzie. Pierwsze co zrobię to włączę pełne skanowanie ale to trochę potrwa bo pracują mi 3 dyski 80'siątki :| jak skończy to dam znać o efektach. Możliwe że załapałem jakiegoś trojana i mam wrażenie że instalka mnie nie ominie :( na szczęście mam mapę gołego systemu więc zaoszczędzę troszkę czasu.

Pozdrawiam wszystkich
    Jutro dam znać o wynikach

Dodano po 8 [minuty]:

Niestety na podane linki w obecnej chwili nie jestem w stanie wejść bo niestety ale Eksplorer wyburacza się :cry:
  • #11 2692069
    gedeon
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    A czy nie lepiej przesiąść się na Firefoxa?Mniej to to syfu łapie i wogóle.Polecam też program SpyBot potrafi znaleźć większość smiecia,PL wersja,darmowy.
    http://www.safer-networking.org/

Co do WindowsaXp i aktualizacji to są dwie szkoły,jedni regularnie instalują poprawki,inni wyłączają aktualizacje.Ja należe do drugiej grupy,ponieważ czasami te poprawki więcej zaszkodzą niż naprawią,powodują konflikty.Zdarzyło mi się to pare razy więc podziękowałem.
    Generalnie używam zestawu FireFox+Kaspersky+SpyBot i nie mam problemów :)
  • #12 2692072
    Diabolix
    Poziom 16  
    Ocena: 10
    A spróbuj zmienić przeglądarkę na jakąś inną.. operę lub firefoxa. Może to troche pomoże
  • #13 2692078
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    gedeon napisał:
    czasami te poprawki więcej zaszkodzą niż naprawią,powodują konflikty

Czy kolega mógłby jakimiś konkretnymi przypadkami się posłuzyć na poparcie swojej tezy, czy będziemy się obracać we mgle?
  • #14 2692089
    gedeon
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    Hmm...konkretnie nie pamiętam już konkretnie z czym były konflikty bo z aktualizacji nie korzystam juz od bardzo dawna,ale na 100% miałem problemy z funkcjonowaniem USB.Kamera przestała działać i bodajże kabel od komórki nie funkcjonował jak należy.Więcej grzechów nie pamiętam ;)
  • #15 2692390
    jannaszek
    Poziom 39  
    wyjątkowo wstawiam plik bo ciekawi mnie ten log
    program wypakuj do folderu i z tamtąd go uruchamiaj,chodzi o archiwizowanie ew. back up,ów z których można przywrócić usługi nie potrzebnie usunięte
    klikasz SCAN,I POTEM SAVE LOG potem go wklej na forum
    Załączniki:
    • HijackThis.rar (153.01 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #16 2695950
    Mariusz_N
    Poziom 18  
    Ponownie witam
    Niestety ale znalazłem konie trojańskie ( win32common, win32vb, win32agent, win32turowin, java.famed, java class loader ).
    Podczas usuwania w/w wirusów XP'ek powiesił się i nie reagował nawet na trzy palce. Po twardym resecie XP'eka już nie było tylko niebieskie tło i tak zakończył się jego żywot. Teraz system chodzi mi super bo nowy :D tylko pytanie jak długo bo do Kaspersky straciłem już zaufanie. Dziękuję wszystkim za rady i wskazówki z pewnością przydadzą się na przyszłoś.

Pozdrawiam wszystkich
    Mariusz N.
    Temat zamknięty.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problemy z przeglądaniem stron internetowych, głównie zagranicznych, w systemie Windows XP z przeglądarką Internet Explorer 6.0. Podczas ładowania stron lub pobierania plików PDF przeglądarka ulega awarii, pojawiają się błędy skryptów JavaScript, także podczas wyszukiwania w Google. Podejrzewa się infekcję trojanami, co potwierdziło pełne skanowanie systemu wykrywające liczne złośliwe oprogramowanie (m.in. win32common, win32vb, win32agent, java.famed). Zalecane jest wykonanie pełnego skanowania antywirusowego, użycie narzędzi takich jak HijackThis do analizy systemu oraz rozważenie zmiany przeglądarki na Firefox lub Opera, które są mniej podatne na infekcje i błędy skryptów. W przypadku braku poprawy sugerowana jest reinstalacja Internet Explorera, a w ostateczności systemu operacyjnego. Dyskusja wskazuje również na możliwe problemy po aktualizacjach Windows XP oraz ograniczoną skuteczność programu Kaspersky w wykrywaniu trojanów. Po usunięciu wirusów system uległ awarii i wymagał reinstalacji, po której działa stabilnie. Dodatkowo rekomendowano użycie programu SpyBot do usuwania spyware. Temat został zamknięty po rozwiązaniu problemu poprzez reinstalację systemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA