logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Strona w przeglądarce ciągle się odświeża na Windows XP - jak to naprawić?

k4n3! 14 Sie 2006 16:35 965 6
REKLAMA
  • #1 2914996
    k4n3!
    Poziom 2  
    Witam, mam taki maly problem, a mianowicie jak probuje cos wpisac do przegladarki to caly czas mi sie strona odswieza :/ problem wystepoje okresowo, probowalem juz reinstalowac system, dwokrotnie i za kazdym razem problem powraca ... nie wiem czy to konflilt oprogramowania czy ktos mi cos grzebie w kompie ... po ostatniej reinstalce wylaczylem obsluge skryptow itd, do netu wchodze tylko na koncie z ograniczonym dostepem, mam kaspersky internet security 6 na najwyzszych ustawieniach .... moj system to win xp .... POMOCY !!!
  • REKLAMA
  • #2 2915030
    krzychoocpp
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 58
    Witam, na wszystkich przeglądarkach ? może to właśnie wina firewalla. Spróbuj w miarę możliwości inną przeglądarką (Opera i Firefox) i obniż poziom zapezpieczeń w firewallu.

Pozdrawiam, Krzysztof.
  • REKLAMA
  • #3 2915083
    k4n3!
    Poziom 2  
    Problem wystepuje w Operze i Ie, na innych nie probowalem .... po ostatniej reinstalacji zdarzylo mi sie to dopiero raz ... obnize poziom zabezpieczen w firewallu i zobaczymy.
  • #4 2915310
    qmc
    Poziom 21  
    Ocena: 25
    Może masz klawiature uszkodzoną i ci się niechcąco wciska, konkretnie klafisz F5 :)
  • REKLAMA
  • #5 2915557
    k4n3!
    Poziom 2  
    Klawiatura jest nowa, wiec nie sadze ... jak narazie wszystko jest ok.
  • REKLAMA
  • #6 2916689
    k4n3!
    Poziom 2  
    Zeby nie zakladac nowego tematu ... w operze wyskakuje mi cos takiego:
    <uploadport.com>

Sorry your browser doesn't support the features of vcXMLRPC
    Przez co nie moge sciagac plikow z tej strony .... wie ktos jak to naprawic?
  • #7 2916837
    krzychoocpp
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 58
    Ta strona to robota geniusza zapatrzonego w IE. Preferencje dla witryny->sieć->Maskuj jako IE.

i zobacz czy możesz ściągać.

Pozdrawiam, Krzysztof.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Na systemie Windows XP użytkownik doświadcza problemu z ciągłym odświeżaniem stron w przeglądarkach Opera i Internet Explorer podczas wpisywania danych. Problem występuje okresowo, mimo dwukrotnej reinstalacji systemu i wyłączonej obsługi skryptów. Użytkownik korzysta z Kaspersky Internet Security 6 z najwyższymi ustawieniami zabezpieczeń oraz konta z ograniczonym dostępem. Sugerowano obniżenie poziomu zabezpieczeń firewalla oraz testowanie innych przeglądarek. Podejrzewano również uszkodzenie klawiatury (klawisz F5), jednak klawiatura jest nowa. Dodatkowo pojawił się problem z pobieraniem plików ze strony uploadport.com, gdzie przeglądarka nie obsługuje funkcji vcXMLRPC. Rozwiązaniem było ustawienie w Operze maskowania przeglądarki jako Internet Explorer w preferencjach sieciowych, co umożliwiło pobieranie plików.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA