logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola GP380 – gdzie znaleźć schemat po odwrotnym podłączeniu biegunów?

SQ9JYM 02 Cze 2006 22:31 1325 5
REKLAMA
  • #1 2691687
    SQ9JYM
    Poziom 13  
    Ocena: 16
    witam poszukuje schematu motoroli gp 380 prawdopodobnie odwrotne podłączenie biegunów
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2692639
    novytoja
    Poziom 14  
    Ocena: 11
    Rozbierz rado i poszukaj nadpalonych urzadzeń. Jesli takich nie ma to morzesz zabrać sie za sprawdzenie małego bezpiecznika smd który znajduje się koło złącza zasilania. Tu powinien być twój problem.
  • REKLAMA
  • #3 2699146
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 2700751
    SQ9JYM
    Poziom 13  
    witam radyjko już działa wymieniłem bezpiecznik smd i wszystko chodzi jak należy.

Cytat:
    iestety poza bezpiecznikiem padla tez koncowka mocy
    ( chociaz nie powinna)

ciekawe czemu padła ta końcówka [/b]
  • REKLAMA
  • #5 2700850
    c2h5oh
    Moderator
    Ocena: 754
    Cześć .

Bo zazwyczaj jest bezpośrednio zasilana :) .

Sprawdź, jaki prąd pobiera gdy jest wyłączona . Często po odwrotnym włączeniu zasilania leci coś w układzie kontroli zasilania .
    Efekt - Wyłączone radio przez kilkanaście godzin rozładowuje akumulatory do zera, pomimo, że po włączeniu radio działa z pozoru prawidłowo.
    Uszkodzenie końcówki mocy, może objawiać się bardzo zmniejszoną mocą wyjściową radia .
  • #6 2701833
    SQ9JYM
    Poziom 13  
    witam radio naprawiłem w sobote oczywiście naładowałem je odrazu po naprawie pracowałem na nim całą niedzielę (przy powodzi) i ładowałem je dopiero dzisiaj. czyli nierozładowuje barerii
REKLAMA