logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ciężar prania 5 kg - suche czy mokre? Ilość wody w bębnie pralki?

Reaper 03 Cze 2006 09:37 48398 5
REKLAMA
  • #1 2692473
    Reaper
    Poziom 11  
    Mam 2 pytania:

1. Jezeli w opisie pralek jest podany ciezar prania 5 kg to to dotyczy prania suchego, czy mokrego?

2. Ile Wasze pralki pobierają wody w czasie prania? Chodzi mi o to ile jej widać w drzwiczkach?
    Bo u mnie jest to troche nad uszczelke w drzwiczkach. Czy to jest ok? Bo wydawalo mi sie , ze to za malo, ale moze po prostu tak ma byc. Myslalem ze wody powinno byc co najmniej do polowy bębna.

Pozdr.

Moderowany przez skryn:

Przeniosłem z "AGD i Systemy Grzewcze".

• REKLAMA
  • #2 2692506
    carma2
    Poziom 14  
    Ocena: 27
    to się pomyliłeś - teraz pralki tyle pobierają wody, ponieważ jest to oszczędność na prądzie i wodzie, masz klasę A, to więc nie ma co nażekać, no chyba że chcesz płacić więcej za prąd i wodę.

Co do wagi, to dotyczy to prania suchego, bo nie naładujesz więcej ile miejsca masz w bębnie, pościskane pranie nie wypierze się dobrze, tak więc przy suchym praniu, lepiej zostawić troszkę luzu.
  • REKLAMA
  • #3 2692572
    PS 663S BIO
    Poziom 31  
    Ocena: 189
    Moja pralka pobiera na pusty bęben 9 litrów. I to jest dużo :!: Najnowsze pralki to tak ze 4 litry na pusty bęben pobierają :wink:
  • REKLAMA
  • #4 2694523
    Reaper
    Poziom 11  
    Czyli wszystko OK.
    Dzieki za info.
  • REKLAMA
  • #5 2694601
    marcin_421
    Poziom 15  
    Ocena: 29
    Mam Whirlpool 6 sense i u mnie nie widać wody wcale. Tzn. widać, że pranie jest wilgotne, ale lustra wody brak. Na pustej pralce ledwo co poziom dochodzi do dziurek w bębnie.
  • #6 2694686
    Paw_el

Specjalista AGD
    Ocena: 1551
    marcin_421 napisał:
    Mam Whirlpool 6 sense i u mnie nie widać wody wcale. Tzn. widać, że pranie jest wilgotne, ale lustra wody brak. Na pustej pralce ledwo co poziom dochodzi do dziurek w bębnie.

Witam.
    Dlatego że to 6 sense.
    Konto firmowe:
    Naprawa Pralek Automatycznych Zmywarek
    Poznańska 46, Kalisz, 62-800 | Tel.: 62 XXXXXXX (Pokaż)
REKLAMA