logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wgrać nowy soft i listę kanałów do Fergusona DF 6000 CR?

bbxb 03 Cze 2006 10:45 1863 4
REKLAMA
  • #1 2692641
    bbxb
    Poziom 31  
    Ocena: 94
    Witam!
    Przxyszedł do mnie klient i chce abym mu do fergusona DF 6000 CR wgrał najnowszy soft, najnowszą listę kanałów i jakieś multivisiony i TPS'y ??? Co to jest te multivisiony i TPS'y ?? Wgrywać z przejściówką czy bez??? Bo w pusełku nie mam tej przejściówki. Nie wiem czy to stary 6000 czy ten nowy co się go bez przejściówki robi??
    moj dekoder:
    Ten kod paskowy dekodera: 5907115******
    serial numer: 0607* ma funkcje diseq 1.2. moze po tym dojdziecie czy to ten nowy czy stary. to jest tuner kupiony 2 tyg temu w ofercie Cyfry.

Bardzo proszę o pomoc i o nie usuwanie tematu.

DZIEKUJE I POZDRAWIAM.
    P.S Wszyscy dostaną punkty.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2692971
    no__name
    Poziom 15  
    Ocena: 29
    Mulivision i tps to dwie platformy o ile pamietam wloskie.Jaki to dekoder filipek??Poszukaj na TU
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2693152
    liteon93
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    po pierwsze TPSy i Multivisiony to stacje francuskie , i jak do tej pory nie ma AU by je odbierac. Klucze sa zmieniane prawie co 15 min
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2695507
    tomid
    Poziom 12  
    Odpowiedz na swój post otrzymałeś na www.forum.dvhk.pl. Najnowszy soft i lista kanałów w nim zawarta dla tunera DF 6000 CR to wersja 7.76. Jeśli Twój tuner ma wejście RS 232 (tam podłączasz kabel łączący tuner z komputerem) umocowane w pozycji poziomej w pobliżu wejścia antenowego - to żadnej przejściówki nie potrzebujesz!. Jeśli RS 232 jest w pozycji pionowej bliżej środka płyty tylnej tunera - by wgrać soft, musisz użyć przejściówki!! @liteon wyjaśnił co to Multivision, kanały tej platformy i programy TPS są w menu DF 6000 CR po wybraniu na pilocie LIST OK -opcja A-Z(lewa tabela), klawisz-->,wybranie ze środkowej tabeli litery M, a z prawej tabeli wyszukanie opcji Multivision. Faktycznie "klucze" zmieniane są prawie co pół godziny - tak więc odbiór tej platformy i TPS w obecnym czasie jest problematyczny.
  • #5 2696108
    bbxb
    Poziom 31  
    Ocena: 94
    Wszystko już wiem. Tuner już zrobiony i oddany klientowi. Dziękuję wszystkim za wypowiedzi. Temat zamykam.

POZDRAWIAM.
REKLAMA