logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schemat zasilacza 0-50V 2.5A z LCD i klawiaturą numeryczną/enkoderem

studentuz 03 Cze 2006 22:58 2133 4
REKLAMA
  • #1 2694938
    studentuz
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    hejka

Poszukuję schematów zasilacza stabilizowanego regulowanego od 0 do 50 V i od 0..2.5A z wyświetlaczem LCD, wartościami wprowadzanymi z klawiatury numerycznej lub enkoderem ( 20 impulsów na jeden obrót)
    zasilacz ma posiadać 1 wyjście,

Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczny gdyż zbyt dużego pojęcia w tej dziedzinie nie mam a zostało przede mną postawione zadanie zrealizowania takowego zasilacza.

Pozdrawiam i dziękuję tym którzy się na tym znają i mogą pomóc :)

P.S.
    W załączniku dokładne założenia
    Załączniki:
    • zasilacz-zalozenia.jpg (68.02 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2695226
    panterka
    Poziom 21  
    Ocena: 23
    Ładne założenia, nie będzie to łatwa sprawa, takie coś zaprojektować to naprawdę trzeba być kumatym, chodzi mi o sterowanie. Problemem też będzie, wyświetlanie wartości ustawionej i rzeczywistej, potrzebne będą przetworniki A/C.

Co do samego toru "analogowego' to może mój projekt Ci się przyda:

http://adexec.elektroda.net/warsztat/zasilacz.html
  • REKLAMA
  • #3 3031396
    sq3dwe
    Poziom 16  
    Ocena: 14
    panterka nie moę wejść na podana przez Ciebie stronę.
  • REKLAMA
  • #5 3035344
    sq3dwe
    Poziom 16  
    Ocena: 14
    Cześć panterka,nowy adres też nie działa mam komunikat:nie mogę wyświetlić strony.Pozdrawiam Ryszard.

Dodano po 1 [minuty]:

Jestem ponownie,teraz zadziałał,przepraszam za zamieszanie pewnie w kafejce coś szwankowało.Zabieram sie do przeglądania strony.
REKLAMA