logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

CANON s330 photo. Po włączeniu mruga 7x na żółto. Brak komunikacji.

krislang 04 Cze 2006 20:56 2496 7
REKLAMA
  • #1 2697817
    krislang
    Poziom 11  
    Mam ww. drukarkę i byłem z niej wielce zadowolony, ale ostatnio mnie zawodzi mrugając po włączeniu 7x na żółto i wyświetlając komunikat o braku komunikacji z kompem. Proszę o jaieś konkretne wskazówki lub kody usterek. Z góry dzięki.
  • REKLAMA
  • #2 2697926
    print

Poziom 16  
    Ocena: 21
    prawdopodobnie - - waste ink full error -- przepełniony pampers trzeba zrobić reset drukarce i ewentualnie wymienić pampersa.
    Konto firmowe:
    Printservis
    ul. Władysława Reymonta 6, Elbląg, 82-300 | Tel.: 55 XXX XX XX (Pokaż) | Strona WWW: www.printservis.elblag.pl
  • REKLAMA
  • #3 2698167
    krislang
    Poziom 11  
    OK. też tak podejżewałem, ale może jakies wskazówki, jak to zrobić, a może jakiś programik, który da radę.
  • REKLAMA
  • #4 2704658
    copytechnik
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Spróbuj tego:
    Załączniki:
    • CANON s330 photo. Po włączeniu mruga 7x na żółto. Brak komunikacji. Service.jpg (137.64 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 2707820
    krislang
    Poziom 11  
    no niestety, nie dałem rady, dalej ten sam komunikat: brak komunikacji i denerwujące 7 błysnięć na pomarańczowo.
  • Pomocny post
    #6 2708592
    copytechnik
    Poziom 14  
    Jeśli błyśnięcia są naprzemienne pomarańczowy z zielonym siedem razy i jeden dłuższy zielony to przepełniony papmpers.
    Jeśli błyśnięcia są tylko pomarańczowe a pomiędzy jeden zielony to masz padniętą głowicę.
    Załączniki:
    • CANON s330 photo. Po włączeniu mruga 7x na żółto. Brak komunikacji. serviceII.jpg (110.2 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #7 2714862
    krislang
    Poziom 11  
    Wielkie dzięki za pomoc. Wygląda na to, że to tylko papmpers. Czy nie nadużyję cierpliwości pytaniem czy mozna samemu zaradzić temu problemowi (jeżeli tak, to w jaki sposób), czy też tylko pozostaje serwis.
  • #8 2714912
    copytechnik
    Poziom 14  
    W pierwszym pliku service jest opisana metoda wejścia w serwis i resetowania pampersa (cztery razy resume).
    Powodzenia

Podsumowanie tematu

✨ Drukarka Canon S330 po włączeniu sygnalizuje problem siedmioma błyskami żółtego (pomarańczowego) światła i komunikatem o braku komunikacji z komputerem. Przyczyną najczęściej jest przepełniony zbiornik na zużyty tusz (tzw. pampers). Wskazano, że siedem błysków na przemian pomarańczowy i zielony oraz jeden dłuższy zielony sygnalizują przepełniony pampers, natomiast inne wzory błysków mogą wskazywać na uszkodzenie głowicy drukującej. Rozwiązaniem jest wykonanie resetu drukarki, który można przeprowadzić samodzielnie poprzez czterokrotne naciśnięcie przycisku resume, co opisane jest w pliku serwisowym. W przypadku braku skuteczności pozostaje serwis. Nie znaleziono potwierdzenia działania dodatkowych programów do resetu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA