Najpierw dioda zielona z pomarańczową migała na przemian. Powyjmowałem głowice kilka razy i teraz miga 8 razy jednym kolorem a później dłuższe jest mignięcie.
W serwisówce doczytałem się, iż jest to zapełniony pampers, próbowałem zrobić reset, ale nie wchodzi mi wogóle w tryb serwisowy:|
Resetuje w następujący sposób:
1. Trzymam RESUME i wciskam POWER
2. Puszczam RESUME trzymając dalej POWER, wciskam dwa razy RESUME
3. Puszczam POWER i powinienem być w trybie serwisowym, ale w tym momencie miga dioda 8 razy i sygnalizuje usterke (tak samo jak po zwykłym załączeniu) - więc chyba nie wchodzi w tryb serwisowy.
4. Wciskam 4 razy RESUME i POWER na koniec
Ktoś się może orientuje co moge robić źle? Są może jakieś programy do resetowania przez USB? Bo drukarka raczej nie ma wskaźnika napełnienia pampersa, tylko liczy strony, więc mechaniczne czyszczenie nie pomoże.
PS Z opcji szukaj korzystałem:)
W serwisówce doczytałem się, iż jest to zapełniony pampers, próbowałem zrobić reset, ale nie wchodzi mi wogóle w tryb serwisowy:|
Resetuje w następujący sposób:
1. Trzymam RESUME i wciskam POWER
2. Puszczam RESUME trzymając dalej POWER, wciskam dwa razy RESUME
3. Puszczam POWER i powinienem być w trybie serwisowym, ale w tym momencie miga dioda 8 razy i sygnalizuje usterke (tak samo jak po zwykłym załączeniu) - więc chyba nie wchodzi w tryb serwisowy.
4. Wciskam 4 razy RESUME i POWER na koniec
Ktoś się może orientuje co moge robić źle? Są może jakieś programy do resetowania przez USB? Bo drukarka raczej nie ma wskaźnika napełnienia pampersa, tylko liczy strony, więc mechaniczne czyszczenie nie pomoże.
PS Z opcji szukaj korzystałem:)